Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:06:09

Νοσταλγία της Π. Τσαπανίδου. Η Β. Κεχαγιά, ολίγον αχαλίνωτος, εξαρχής: «Ο Μητσοτάκης, ο πιο διεφθαρμένος Πρωθυπουργός της Ευρώπης...». Ο Ανδρουλάκης δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του...». Κύριο

Ένα ακραίο τόνο πολιτικής αντιπαράθεσης, φυσικά σε συμφωνία με τον κ. Κασσελάκη, δίνει η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από τις πρώτες ημέρες της θητείας της.

Η απήχηση των πολιτικών αρχηγών - Πού χάνουν και πού κερδίζουν

Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προέβη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, εγκαλώντας τους για «πόλεμο λάσπης» σχετικά με τις εταιρείες ιδιοκτησίας του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Τονίζει πως έχουν ήδη μεταβιβαστεί και όλα είναι νόμιμα και φορολογημένα, ενώ αναφέρει πως «ο Μητσοτάκης των 40 ακινήτων έχει μισθό... βουλευτή».Επιπροσθέτως, αναφερόμενη στη ΝΔ κάνει λόγο για ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ, την ώρα που πρόεδρός του κάνει... διακοπές στην όαση της Σίβας.

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την υπόθεση των εταιρειών του Στέφανου Κασσελάκη, εκδίδοντας σκληρή ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.
Δια μέσω της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει ότι «ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και ο πιο διεφθαρμένος πρωθυπουργός της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία

Η ανακοίνωση της Βούλας Κεχαγιά

Ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για να συνεχίσουν ένα χυδαίο πόλεμο λάσπης – ενώ όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος, από πού έρχεται, και τι δουλειά έκανε εκεί. Όλα νόμιμα. Όλα φορολογημένα. Και όλες οι εταιρείες μεταβιβασμένες ήδη. Στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης των 40 ακινήτων με τον μισθό βουλευτή. ΠΟΘΕΝ, είναι η ερώτηση.

Αρχηγός σε ένα κόμμα που χρωστάει μισό δισ. ευρώ και που συνεχώς αυξάνεται. ΠΩΣ, είναι μια ακόμη ερώτηση. Ας περάσει καλό τριήμερο στην Όαση της Σίβας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που το έχει μετατρέψει σε ΙΧ, και όταν επιστρέψει μας απαντά. Και ας είναι ακριβής αυτή τη φορα. Άλλωστε ξέρει από ακρίβεια – στα σουπερμάρκετ και στο σαρακοστιανό τραπέζι η Ελλάδα αναστενάζει. Βεβαίως όλα αυτά έχουν λόγο και αιτία: Η Ευρώπη βοά για δεύτερη φορά για τον ίδιο άνθρωπο. Μετά το σοκ των υποκλοπών, η υποκλοπή των εκλογικών καταλόγων! Στη χώρα μας η προπαγάνδα τα σκεπάζει όλα. Στην Ευρώπη όμως γνωρίζουν τη βαρύτητα του αδικήματος.

Κάποτε έλεγαν στον Μητσοτάκη «πρόσεξε μη γίνεις Όρμπαν». Τώρα λένε στον Όρμπαν «πρόσεξε μη γίνεις Μητσοτάκης».

(Για τον κ. Ανδρουλάκη μόνο συμπάθεια. Γιατί όταν ο παρακολουθούμενος ξέρει ότι ο θύτης του βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική στιγμή, είναι αναγκασμένος να τον βοηθήσει. Και επειδή δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, πόσο μάλλον σε αγγλόφωνο περιβάλλον, ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φορολογικούς παραδείσους.)

«Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως ο η εκπρόσωπος τύπου δεν είπε «λέξη για τον δανεισμό των κομματικών media από την εταιρεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή για τον λαβύρινθο διασύνδεσης των επιχειρήσεων του».

«Την "πιστεύουμε" πάντως ότι ο εν δυνάμει Υπουργός του κ. Μητσοτάκη επέλεξε το Delaware ως επιχειρηματική του έδρα για το ...άριστο κλίμα και όχι γιατί δεν χρειάζεται να καταβάλει μια σειρά από φόρους όπως ο φόρος εισοδήματος και επί των πωλήσεων ενώ επιπλέον τα μέλη και οι διαχειριστές μιας Delaware LLC είναι ανώνυμοι, προστατεύοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και καταλήγει στη απάντησή του με το εξής «υστερόγραφο»:

«Υ.Γ. Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα μπορούσαν να διαβάσουν τι αναφέρεται για το Delaware στην έκθεση της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Panama papers. Θα περάσει και πιο ευχάριστα η ώρα στον θάλαμο μέχρι τη σκοπιά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline