Σάββατο 27 Απριλίου 2024  16:16:23

Δύσκολο τριήμερο για την Πρόεδρο, Υπουργούς, βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ισορροπιστή Αρχιεπίσκοπο: Εκκλησίες- παρελάσεις παντού –Μητρόπολη- εκδηλώσεις. Κύριο

Φόβοι για ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, σε πανελλήνια κλίματα, μετά από συσσωρευμένη οργή, μείωση και ταπείνωση ομάδων κληρικών, πιστών και απλών πολιτών.

Ευρύτερη δυσφορία για την αιφνιδιαστική νομοθεσία περί «ισότιμου Γάμου» των ΛΟΑΤΚΙ-που προκάλεσε ρήγματα αρκετά στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-, με πολλές υποσχέσεις «εκδίκησης-τιμωρίας « και απειλές εκτόνωσης επί εβδομάδες τώρα.

Η ψήφιση του νόμου αυτού δεν τερμάτισε το όλο θέμα της «άνετης νομιμοποίησης» των ΛΟΑΤΚΙ στην ελληνική κοινωνία, όπως το αποδεικνύουν άλλωστε οι δημοσκοπήσεις με τόσο υψηλά ποσοστά καταδικαστικών-απορριπτικών απόψεων.

ΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Δευτέρα25 Μαρτίου 2024. Ημέρες και ώρες παρελάσεων. Την 25 Μαρτίου 2024 η κύρια στρατιωτική παρέλαση διεξάγεται στην Αθήνα. Η μαθητική παρέλαση διεξάγεται την προηγούμενη ημέρα 24 Μαρτίου 2024. Στην Θεσσαλονίκη διεξάγεται μαθητική παρέλαση την 25 Μαρτίου 2024..Επισημαίνεται ότι την Δευτέρα 25-3-2024 θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής κατά τις οποίες η Τροχαία θα λάβει τα αναγκαία κυκλοφοριακά μέτρα.

25 Μαρτίου 2024. Ημέρες και ώρες παρελάσεων. Την 25 Μαρτίου 2024 η κύρια στρατιωτική παρέλαση διεξάγεται στην Αθήνα. Η μαθητική παρέλαση διεξάγεται την προηγούμενη ημέρα 24 Μαρτίου 2024. Στην Θεσσαλονίκη διεξάγεται μαθητική παρέλαση την 25 Μαρτίου 2024...Η στρατιωτική παρέλαση θα διεξαχθεί την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 ώρα 11:00 στο Σύνταγμα...Η μαθητική παρέλαση θα διεξαχθεί την προηγούμενη ημέρα Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 ώρα 12:15 στο Σύνταγμα.

2O εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Πετράκη,. ΟΙ αποκλεισμοί εκεί και η οργή ιερέων-αρχιμανδριτών- μητροπολιτών στους ανους και τις παρελάσεις επισήμων της χώρας.

Κατόπιν Συνοδικής Απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορτασθεί χωρίς την παρουσία ΜΜΕ.
Την προσεχή Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, Α' Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 μΧ από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον γιο της Μιχαήλ Γ' και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή, ύστερα από Συνοδική Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά τη Συνεδρία της 5ης Μαρτίου 2024, θα τελεσθεί, κατά την ημέρα αυτή, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, Συνοδική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί ο «Συνοδικός Τόμος της Ορθοδοξίας» εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.
Εξάλλου, κατόπιν Συνοδικής Απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορτασθεί χωρίς την παρουσία ΜΜΕ (τηλεοπτικών συνεργείων και φωτορεπόρτερ).

Γενικά, δύσκολο το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα για την Πρόεδρο, Υπουργούς, βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,και τον ισορροπιστή Αρχιεπίσκοπο : Τόποι πιθανής αποδοκιμασίας: Εκκλησίες- παρελάσεις παντού –Μητρόπολη-εκδηλώσεις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline