Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:50:12

Μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει περισσότεροι μόνιμοι διορισμοί, δηλαδή την προηγούμενη τετραετία είχαμε 28.000 μόνιμους διορισμούς οι αφυπηρετήσεις ήταν πολύ λιγότερες και αυτό ήρθε να αντιστρέψει μία κατάσταση που υπήρχε τα χρόνια των μνημονίων όπου ακριβώς και εκεί διογκώθηκαν οι ανάγκες σε αναπληρωτές.

Η πρώτη παράμετρος είναι αυτή. Η δεύτερη είναι -και πολύ σωστά- ένα μεγάλο κομμάτι των αναπληρωτών (είμαστε κοντά στις 50.000 λίγο πιο κάτω σε αναπληρωτές) αφορά την ειδική αγωγή, αφορά την παράλληλη στήριξη και επιτρέψτε μου να πω ότι το θεωρώ μία πάρα πολύ σπουδαία πρωτοβουλία. Η γενική κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί είναι αυτή που υπονοεί η ερώτησή σας: να μπορέσουμε να μετατρέψουμε πολλούς αναπληρωτές σε μόνιμους διορισμούς. Αυτή είναι η στρατηγική κατεύθυνσης της Κυβέρνησης. Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάθε χρονιά ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί.

Είμαστε σε συνεργασία για να δούμε με ποιον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να το πετύχουμε και φέτος και κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Αλλά από εκεί και πέρα θα επιμείνουμε ειδικά στο θέμα της ειδικής αγωγής και με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για να μπορέσουμε να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα κάτι στο οποίο βλέπουμε ότι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη παρέμβασης δικής μας. Ο τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή, είναι κάτι το οποίο είναι υπό εξέταση, το έχουμε πει από τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης. Θα επανέλθουμε σε αυτό στη πορεία κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Είναι κάτι που κοιτάζουμε γενικά το ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος να διορίζεται κανείς μόνιμα ως εκπαιδευτικός στο ελληνικό κράτος. Μελετάμε το τι κάνουν και τα άλλα κράτη, είναι υπό συζήτηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline