Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:56:24

Ντ. Τραμπ: «Tωρα μπορώ να πληρώσω το πρόστιμο των 175 εκατ. και σύντομα..» Τελικά του μείωσαν το πρόστιμο για υπόθεση απάτης, κατά... 279 εκατ. δολάρια. Κύριο

Με άνεση θα καταβάλει το νέο ποσόν, που δεν είναι μικρό σε 10 ημέρες ούτε βέβαια το μοναδικό από ένα σύνολο κατηγοριών- δικών, που αντιμετωπίζει.

Σανίδα σωτηρίας για τον Τραμπ – Το εφετείο έριξε το ποσό της εγγύησης στα 175 εκατ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Truth Social, δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του εφετείου της Νέας Υόρκης και θα καταθέσει είτε εγγύηση, είτε ισοδύναμες κινητές αξίες, είτε μετρητά

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της έφεσης που άσκησε κατά της απόφασης που εκδόθηκε εναντίον του για απάτη που απαιτούσε πληρωμή με ομόλογο ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Truth Social, δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του εφετείου της Νέας Υόρκης και θα καταθέσει είτε εγγύηση, είτε ισοδύναμες κινητές, αξίες είτε μετρητά.
Ειδικότερα, το εφετείο της Νέας Υόρκης παρείχε σανίδα σωτηρίας στον πρώην πρόεδρο, καθώς αποδέχθηκε μια πολύ μικρότερη εγγύηση. Ο Τραμπ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο η πολιτεία της Νέας Υόρκης να προχωρήσει στην κατάσχεση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του.

Η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής εφετών αποτελεί μια κρίσιμη και απροσδόκητη νίκη για τον πρώην πρόεδρο καθώς αποτράπηκε μία διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή.
Αν το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημά του -και αν δεν είχε λάβει το πλήρες ποσό της εγγύησης- ο κ. Τραμπ κινδύνευε να χάσει τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών και, τελικά, ακόμη και ορισμένα από τα εμβληματικά του ακίνητα.
Προς το παρόν, αυτός ο εφιάλτης αναβάλλεται για τον -εκ νέου- υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.
Πλέον έχει 10 ημέρες για να καταθέσει ένα ομόλογο που θα καλύπτει την εγγύηση.

Η εκλογική ρουλέτα ενός υπόδικου κροίσου

Η αρχική δικαστική απόφαση είχε εκδοθεί στο Μανχάταν και αφορούσε στην απόφασης της 16ης Φεβρουαρίου του δικαστή Αρθουρ Ενγκορον σε βάρος του, βάσει της οποίας ο Τραμπ παραποίησε την καθαρή αξία της περιουσίας του και της μεσιτικής εταιρείας της οικογένειάς του προκειμένου να εξαπατήσει δανειστές και ασφαλιστές.
Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για δωρεές από «ένα εκατομμύριο πατριώτες υπέρ του Τραμπ», λέγοντας πως ο «εμβληματικός Trump Tower» βρίσκεται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Το πρόστιμο του είχε επιβληθεί όταν κρίθηκε ένοχος, μαζί με τους γιους του, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ για οικονομική απάτη με στόχο την εξαπάτηση επενδυτών και δανειστών.
Ο ίδιος ανακοίνωσε αμέσως ότι «σέβεται την απόφαση του Εφετείου και θα καταθέσει τα 175 εκατ. δολάρια σε μετρητά, ομόλογα ή μετοχές «ή σε ό,τι χρειάζεται», πολύ γρήγορα.
Παράλληλα ωστόσο, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να δώσει νέα αναβολή στη δίκη του Τραμπ για τα χρήματα που καταβλήθηκαν προκειμένου να εξαγοράσει, προεκλογικά, τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυριζόταν ότι είχαν εξωσυζυγική σχέση το 2006.

«Η κατηγορούσα αρχή ξεπέρασε κατά πολύ τις υποχρεώσεις της, είναι περίεργο που βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε μια νέα αναβολή», είπε στους δικηγόρους του Τραμπ ο δικαστής, αφού προηγουμένως όρισε νέα δικάσιμο για τις 15 Απριλίου προκειμένου να μελετήσουν οι δύο πλευρές τα χιλιάδες έγγραφα που τους παραδόθηκαν πρόσφατα.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα με την επιλογή των ενόρκων. Ο Τραμπ κατηγορείται ότι παραποίησε έγγραφα της οικογενειακής επιχείρησης, της Trump Organization, για να αποκρύψει τα 130.000 δολάρια που καταβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 στην Ντάνιελς από τον πρώην δικηγόρο και έμπιστό του, τον Μάικλ Κόεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline