Τρίτη 30 Απριλίου 2024  10:36:10

Δεν θέλει χαλαρές τις Ευρωεκλογές ο Κυρ. Μητσοτάκης. Γραμμή σε Βουλή και Υπουργικό για σκληρή αντιπαράθεση προς τους Κασσελάκη- Ανδρουλάκη- Βελόπουλο. Κύριο

«Τον Ιούνιο, λοιπόν, θα έχουμε μια ευρωπαϊκή μάχη πιο κρίσιμη από κάθε ανάλογη ευρωπαϊκή μάχη στο παρελθόν, με άμεσες συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας. Κι αυτή δεν θα μας συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα. Οι Ευρωεκλογές αυτές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, ούτε για εύκολη διαμαρτυρία».

Βουλή, Πέμπτη 28.3.2024..ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Έχουμε όμως μπροστά μας μια εκλογική αναμέτρηση και είναι βέβαιο ότι κάποιοι θέλουν να προβάλλεται μια εικόνα πολιτικής αστάθειας και να περιοριστεί και εκτός της Ελλάδος η δύναμη εκείνης της παράταξης που έχει αποδείξει ότι έχει και ευρωπαϊκή γραμμή αλλά και εθνική φωνή. Και είναι μια διπλή πραγματικότητα την οποία δεν πρόκειται να κρύψω από τις Ελληνίδες και από τους Έλληνες: Αυτή η Κυβέρνηση πέτυχε να καθιερώσει τα εθνικά μας σύνορα ως ανατολικά όρια της Ευρώπης, αντιμετώπισε αποτελεσματικά το μεταναστευτικό, έφερε στην πατρίδα 36 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης -αναφέρομαι στα θέματα τα οποία έχουν και ευρωπαϊκή διάσταση-, καλείται τώρα να συμβάλει στην αμυντική αυτονομία της ηπείρου, καλείται να διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες μας και, ναι, το έργο αυτό προφανώς πρέπει να συνεχιστεί ενισχυμένο.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Και αυτό το ίδιο μήνυμα της συνέχειας και της προόδου πρέπει να αποτυπωθεί και στην πολιτική σκηνή στο ξεκίνημα μιας νέας τετραετίας. Μια Ελλάδα που εμφανίζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, με μονοψήφια πια ανεργία, με την ακρίβεια σταδιακά να περιορίζεται, με μόνιμες αυξήσεις, όπως τον νέο κατώτατο μισθό τον οποίο ανακοινώνουμε αύριο, με την εθνική άμυνα να θωρακίζεται με όλο και πιο σύγχρονα αποτρεπτικά μέσα, με το ψηφιακό κράτος να απλώνεται.

Τον Ιούνιο λοιπόν θα έχουμε μια ευρωπαϊκή μάχη πιο κρίσιμη από κάθε ανάλογη ευρωπαϊκή μάχη στο παρελθόν, με άμεσες συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας. Κι αυτή δεν θα μας συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα. Οι Ευρωεκλογές αυτές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, ούτε για εύκολη διαμαρτυρία.
Όσο για τα περίφημα μηνύματα της κοινωνίας, να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι πρώτοι εμείς, κι εγώ προσωπικά, τα εισπράττουμε. Εμείς αντλούμε πάντα διδάγματα από τα λάθη μας. Προσπαθούμε συνέχεια να γινόμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε.

Και ακριβώς αυτή η ευαίσθητη συγκυρία είναι που οδηγεί τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, σε συντονισμό με τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να καταθέσουν αυτήν την πρόταση δυσπιστίας σε μια σύμπραξη στην οποία σήμερα η Βουλή θα απαντήσει θεσμικά, καταψηφίζοντας μια απαράδεκτη και άκαιρη πρόταση δυσπιστίας. Ενώ πιστεύω ότι και οι πολίτες έχουν βγάλει συμπεράσματα από τα τελευταία γεγονότα, από τα ανέντιμα αντικυβερνητικά χτυπήματα.

Και στις Ευρωεκλογές -κοντός ψαλμός, έμειναν εβδομήντα πέντε μέρες- οι πολίτες θα στείλουν το δικό τους μήνυμα σε όσους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αποσταθεροποιήσουν όχι την Κυβέρνηση, αλλά τελικά την ίδια την χώρα.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κλείνω το πολιτικό κομμάτι επανερχόμενος από εκεί που ξεκίνησα, γιατί πράγματι το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας μου αφιερώθηκε σε αυτό το οποίο θα έπρεπε να είναι το βασικό ζητούμενο αυτής της συζήτησης, η αλήθεια, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, γύρω από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Πιστεύω ότι όσοι άκουσαν αυτήν τη συζήτηση μπόρεσαν ενδεχομένως -το τονίζω- να ξεχωρίσουν πραγματικά στοιχεία από μύθους τους οποίους κάποιοι θέλησαν να σκεπάσουν. Και ελπίζω τουλάχιστον να αντιλήφθηκαν όλοι ότι δεν ταιριάζει σ' αυτήν την Αίθουσα η τόσο στυγνή εκμετάλλευση ενός συλλογικού πένθους για κομματικά οφέλη.

Παρασκευή 29.3.2023...Μητσοτάκης: Τι είπε στο υπουργικό συμβούλιο για τη μάχη των Ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός, ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορές στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ανταγωνίζονται σε τοξικότητα όσο οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές», επαναλαμβάνοντας τα περί πολέμου που δέχεται η κυβέρνηση από συμφέροντα.

«Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον, ο καθένας στο ρόλο του» είπε προσθέτοντας ότι «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και από την εκφορά του λόγου».
Συμπλήρωσε τονίζοντας την σημαντική πολιτική διάσταση των Ευρωεκλογών ότι «τον Ιούνιο κρίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή αλλά παράλληλα θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα και η συνέχεια μιας πορείας που αν και δύσκολη μας οδηγεί μπροστά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline