Τρίτη 30 Απριλίου 2024  05:54:40

Καλπάζει ως εθνικιστής –πατριώτης κοντά στο 10% και τώρα δηλώνει υπερήφανος για το πρώην πασοκικό παρελθόν του ο Κυρ. Βελόπουλος. Κύριο

Τόσο πολύ υπερήφανος, ώστε απαξιώνει κομματικά-σοσιαλιστικά τον....σημιτικό Ανδρουλάκη.

1.Όσα είπε ο Κυρ. Βελόπουλος για το πολιτικό του παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ (αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ ) και αιφνιδίασε στη συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή.

Α.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Θα ήθελα να αναφερθώ -και είναι υποχρέωσή μου- στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Επιτρέψτε μου. Και αναφέρομαι στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη γιατί ως πόντιος κατά το ήμισυ του χρωστάω τον αγώνα που έκανε και επέβαλε αυτό το Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει την ποντιακή γενοκτονία.

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Του το χρωστάμε όλοι. Ήταν το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Ανδρέας Παπανδρέου. Όχι το σημιτικό, το σημερινό. Ουδεμία σχέση εκείνο το ΠΑΣΟΚ με το σημερινό.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Ούτε εσείς έχετε καμία σχέση μ' αυτό το ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Μη στεναχωριέστε. Θα πούμε πολλά σήμερα. Μη με στενοχωρείτε από τώρα. Στενοχωρείστε με στη μέση. Να συνεχίσω.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Δεύτερον, ήταν ο οραματιστής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που υλοποίησε ο Κώστας Καραμανλής. Αυτός ήταν ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Γιατί πολλοί ξεχνάτε ποιοι ήταν οι πραγματικοί αγωνιστές.
....Για μένα αιωνία του η μνήμη. Τεράστια η παρακαταθήκη του.

Β......Σας καταγγέλλουμε, λοιπόν και εσας στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνατε ένα οικτρό μεγάλο πολιτικό λάθος. Μια Κυβέρνηση που καταρρέει δημοσκοπικά, δεν της κάνετε πρόταση μομφής για ένα θέμα που θα συσπειρωθεί και θα τσιμεντωθεί.

Κύριοι συνάδελφοι, κάνατε μέγα πολιτικό λάθος και εγώ δεν έχω τη συνήθεια του κ. Ανδρουλάκη, να με βρίζει όταν λείπω. Θα πω, όμως, το εξής, γιατί έβαλε και τον εκπρόσωπο Τύπου να πει ότι δεν θα ψηφίσουμε εμείς πρόταση δυσπιστίας. Ό,τι να' ναι. Στο ΠΑΣΟΚ τα αυτονόητα δεν καταλαβαίνετε. Λέω, λοιπόν, το εξής: Στηρίξατε μια παραπαίουσα Κυβέρνηση δημοσκοπικά, τη συσπειρώσατε με την πρόταση αυτή. Ήταν λάθος πολιτικό. Δεν θέλω να πιστέψω ότι απλά τους στηρίζετε. Τους στηρίξατε, όμως, σε ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσαμε να τους ρίξουμε, να είχε απαλλαγεί ο τόπος από αυτή την επάρατη, δυστυχώς, φιλελεύθερη όπως οι ίδιοι λένε, ακρονεοφιλελεύθερη παράταξη.

Γ......Κύριε Ανδρουλάκη, χαίρομαι που είστε εδώ. Ποτέ δεν σας εξύβρισα και ποτέ δεν αναφέρθηκα σε εσάς. Θέλω, όμως, να σας κάνω μία ερώτηση. Εσείς το συνταγματικό τόξο, πώς το βλέπετε; Θα μας το πείτε, γιατί δεν το καταλαβαίνω; Διότι, όταν ήμουν εγώ στο ΠΑΣΟΚ, εσείς δεν ήσασταν. Εντάξει; Στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ εσείς δεν ήσασταν.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης)

Αν μου μιλάτε για συνταγματικό τόξο, λοιπόν, εγώ δεν είμαι του Βενιζέλου ούτε του Σημίτη. Εγώ είμαι του Ανδρέα Παπανδρέου και αυτού του περήφανου ΠΑΣΟΚ το οποίο το έχετε καταστρατηγήσει εσείς.
Για να μιλήσουμε λίγο για το πατριωτικό -αν θέλετε- ΠΑΣΟΚ. Γιατί κάνατε το λάθος το πολιτικό και τους συσπειρώσατε σήμερα; Τους συσπειρώσατε. Ήταν λάθος. Πολιτικά για εσάς μπορεί να ήταν και σωστό. Αλλά ήταν λάθος, τους συσπειρώσατε. Τώρα τους στηρίξατε. Εύχομαι ακούσια και όχι εκούσια. Και εδώ θα πάμε στο άλλο θέμα, που δεν μας ακούσατε, κύριε Ανδρουλάκη, πάλι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Γεωργαντάς): Παρακαλώ ολοκληρώστε, κύριε Πρόεδρε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Κλείνω εδώ.
Νοθεία στις εκλογές. Θα παρακαλέσω λίγο το ΠΑΣΟΚ να με ακούσει, έχει περισσότερους Βουλευτές και θέλω ο κ. Ανδρουλάκης να με ακούσει ένα λεπτό. Νοθεία στις εκλογές. Το είχα πει από την πρώτη στιγμή μετά το ΄23. Εξακόσιες χιλιάδες νεκροί στους εκλογικούς καταλόγους. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είτε συνταγματικό, είτε τυραννικό, είτε αντισυνταγματικό τόξο, να επιβληθεί επιτέλους η πραγματική, η πλέρια δημοκρατία σε αυτήν τη Βουλή και οι εκλογές να είναι ανόθευτες. Εξακόσιες χιλιάδες νεκροί σας λέω!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline