Τρίτη 30 Απριλίου 2024  10:56:18

Εμφράγματα των ημερών, χωρίς θλιβερές συνέπειες, σε πενηντάρηδες κρίσιμης ηλικίας. Μπισμπίκης, Κόκκοτας, Χατζηπαναγιώτης. Η περίπτωση της Κατρίν Ντενέβ και εκείνες της Μελίνας Κανά και Κ. Κόκλα. Κύριο

Βασίλης Μπισμπίκης: «Είμαι καρδιακός άνθρωπος, μην με τρελαίνετε» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, έκανε ο Βασίλης Μπισμπίκης. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ηθοποιός πριν από λίγες ημέρες υπέστη δύο εμφράγματα και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε δύο χειρουργεία.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Δέσποινα Βανδή πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στην Ρώμη, ενώ κατά την επιστροφή τους οι δημοσιογράφοι των ψυχαγωγικών εκπομπών συνάντησαν το ζευγάρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Μάλιστα ο ηθοποιός έκανε και δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι όλα είναι καλά με την υγεία του.
Συγκεκριμένα ο Βασίλης Μπισμπίκης είπε: «Παιδιά όλα καλά με την υγεία μου. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Restart, όλα καλά. Είμαι καρδιακός άνθρωπος, μην με τρελαίνετε. Περάσαμε πολύ ωραία στη Ρώμη. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειες μου. Δεν με φόβισε κάτι, όλα καλά. Καλύτερα από πριν! Όλοι είναι καλά».

-Καρδιακή ανακοπή υπέστη ο Δημήτρης Κόκοτας και βρίσκεται σε διασωλήνωση. Κρίσιμο το τριήμερο– «Ήρθε στο καμαρίνι, άρχισε να ιδρώνει»

Ο τραγουδιστής διασωληνώθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στην Αιμοδυναμική Μονάδα του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»

Με καρδιακή ανακοπή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο τραγουδιστής, Δημήτρης Κόκοτας. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, στις 28 Μαρτίου απογευματινές ώρες μεταφέρθηκε με χρήση σειρήνας στο νοσοκομείο. «Είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, έγινε προσπάθεια ανάνηψης, διασωληνώθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στον Αιμοδυναμική Μονάδα του Νοσοκομείου».

«Στις 28/03/2024, απογευματινές ώρες, μεταφέρθηκε με Σ/ΕΚΑΒ στο ΓΝΑ "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" ο Κόκοτας Δημήτριος γεν. το 1968 (τραγουδιστής-συνθέτης).

Ο εν λόγω είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, διασωληνώθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στην Αιμοδυναμική Μονάδα του Νοσοκομείου», αναφέρεται συγκεκριμένα στο ανακοινωθέν.
Ο Δημήτρης Κόκοτας υπέστη την ανακοπή στις πρόβες του «J2US» χθες, Πέμπτη 28 Μαρτίου. Σήμερα το πρωί ο στιλίστας, Κώστας Ζήσης, περιέγραψε στο «Happy Day» με λεπτομέρειες τι συνέβη από τη στιγμή που ο τραγουδιστής αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, καθώς ήταν μαζί του στο καμαρίνι εκείνη τη στιγμή.
Ο στιλίστας είπε στην εκπομπή ότι ο Δημήτρης Κόκοτας έφτασε στις πρόβες ευδιάθετος, ντύθηκε και πήγε στο stage. Λίγο αργότερα, επέστρεψε στο καμαρίνι με έντονες ενοχλήσεις, κάτι που επικοινώνησε στον Κώστα Ζήση και κάλεσαν βοήθεια.

-Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Είχα άγγελο μαζί μου, αν είχα αργήσει 5 λεπτά θα είχαμε άλλη εξέλιξη

Οι πρώτες δηλώσεις του μετά το έμφραγμα - Οι πόνοι που αισθάνθηκε, η άμεση ανταπόκριση του ασθενοφόρου και η βοήθεια της Βίκυς Σταυροπούλου

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης βρίσκεται πλέον στο σπίτι του, μετά το έμφραγμα που υπέστη. Το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου, ο ηθοποιός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του στο «Πάμε Δανάη».

Αφού περιέγραψε, πώς συνέβη το περιστατικό, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο τηλεοπτικό κοινό, να μην αψηφά ποτέ τέτοιου είδους πόνους, όπως αυτοί που είχε ο ίδιος.

Τη στιγμή που αισθάνθηκε αδιαθεσία ήταν μαζί με τη Βίκυ Σταυροπούλου, η οποία ήταν εκείνη που κάλεσε το ασθενοφόρο. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, η Δανάη Μπάρκα ξέσπασε σε κλάματα από τη συγκίνησή της, μιας και είναι γνωστή η σχέση που έχει με τον ηθοποιό, τον οποίο έχει αποκαλέσει πατέρα της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

«Είχα έναν άγγελο μαζί μου»

Ξεκίνησε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Χαίρομαι πάρα πολύ που δεν τον ευκαιρία να πάω σε σας με καλημέρα αλλά να πω μια καλημέρα σε όλους τους αγαπημένους φίλους, που τόσο νοιάστηκαν για μένα όλο αυτό το διάστημα. Ήταν πραγματικά ένα κύμα μεγάλης αγάπης και στήριξης. Σχεδόν ιαματικό ήταν αυτό κύμα για μένα. Σας ευχαριστώ πολύ. Τα κινητά μου έχουν γεμίσει από μηνύματα και δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα, δεν μιλάω ακόμα στο τηλέφωνο και η Δανάη το ξέρει και εσείς το ξέρετε, είμαι σε περίοδο ανάρρωσης ας πούμε σε μια μικρή καραντίνα και μια προφύλαξη που δεν πρέπει να κουράζομαι δεν πρέπει να μιλάω. Ωστόσο, είναι μια καλή ευκαιρία να στείλω όλη μου την αγάπη στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται και νοιάζονται για μένα να τους πω ότι είμαι καλά, ότι τα δύσκολα πέρασαν μάλλον και ότι σε όλη αυτή την περιπέτεια είχα έναν άγγελο μαζί μου γι' αυτό και μιλάμε τώρα, είχα τον Ταξιάρχη μαζί μου».

«Βλέπω τη ζωή αλλιώς»

Ο ίδιος συνέχισε, τονίζοντας ότι πλέον βλέπει τη ζωή με άλλα μάτια. Όπως είπε: «Μετά από ένα τόσο σοκαριστικό περιστατικό όλα είναι καινούργια. Το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπεις τη ζωή με άλλα μάτια. Έχεις ένα πλάνο καινούργιο, έχεις καινούργια ματιά για τα πράγματα. Χαίρομαι που σε ακούω πολύ σας ευχαριστώ πολύ».

«Υπήρχαν κάποια δείγματα»

Για το αν είχε κάποιο ιστορικό σε σχέση με κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ηθοποιός απάντησε: «Υπήρχαν κάποια δείγματα τα οποία δεν μπορώ να πω ότι δεν έδωσα σημασία αλλά δεν έδωσα ενδεχομένως τόσο μεγάλη σημασία όσο θα άξιζε. Ωστόσο, υπήρχε και μια κληρονομικότητα. Ο παππούς μου, ο πατέρας του πατέρα μου πέθανε στην ίδια ηλικία με εμένα στον ύπνο του από ένα τέτοιο περιστατικό. Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά».

«Ήταν ένας πόνος στο στήθος κι ένα σφίξιμο»

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία που είχε η άμεση ανταπόκριση από το ΕΚΑΒ. «Σημασία έχει ότι λειτούργησαν τα πράγματα πολύ γρήγορα στην περίπτωση μου δηλαδή με το πρώτο περιστατικό του πόνου ήταν εδώ η Βίκυ (Σταυροπούλου) και μιλάγαμε σε κοινή γραμμή με την φίλη μας την Ελένη. Η Ελένη είπε αμέσως "πάρε το 166" ούτε 1 λεπτό δεν καθυστερήσαμε. Ήταν εντέλει πάρα πολύ βασικό για την εξέλιξη της κατάστασης. Ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που νιώθουμε συνήθως, όταν είμαστε κακοδιάθετοι. Ήταν ένας πόνος πολύ δυνατός, ένα σφίξιμο σα χταπόδι ας πούμε. Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά σίγουρα ήταν διαφορετικό ναι. Ήταν ένας πόνος στο στήθος και ένα σφίξιμο» ανέφερε.

«Αν ήμουν μόνος μου μπορεί να μην είχα καλέσει αμέσως το ασθενοφόρο»

Ο ίδιος στην πορεία ρωτήθηκε αν θα καλούσε βοήθεια μόνος του, χωρίς την επιμονή των φίλων του. «Δεν ξέρω φοβάμαι πως μπορεί και να μην καλούσα αμέσως το ΕΚΑΒ και να έλεγα "κάτσε να δούμε μήπως περάσει" ενώ κανονικά πρέπει αμέσως όπως έγινε. Αμέσως πήρε η Βίκυ τηλέφωνο, το ασθενοφόρο ήρθε πολύ γρήγορα άμεσα γιατί ήτανε και αργά τη νύχτα. Πήγαμε στο νοσοκομείο πολύ γρήγορα».

Τέλος, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης τόνισε: «Αν είχαμε καθυστερήσει πέντε λεπτά τα πράγματα θα είχαν διαφορετική εξέλιξη. Δεν χρειάζεται να αναρωτιέται κανείς "α να δω αν περάσει" όχι. Από τη στιγμή που νιώθεις κάτι τέτοιο, αμέσως πρέπει να καλέσεις βοήθεια. Τα πέντε λεπτά μπορεί να είναι πολύ βασικά».

-Η Μελίνα Κανά μίλησε για το έμφραγμα που έπαθε επί σκηνής στα 37 της θίγοντας μία μεγάλη αλήθεια

Καλλιτέχνες που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και που «παρέδωσαν ψυχή» την ώρα που το σώμα τους έβγαζε «ηχηρή» κραυγή. Μελινά Κανά, Κώστα Κόκλας και άνθρωποι των τεχνών που προσπάθησαν να ξεγελάσουν τον εαυτό τους μπροστά σε εκατοντάδες μάτια.

«Ένας ηθοποιός πρέπει να φλέγεται εσωτερικά με φαινομενική άνεση εξωτερικά» έλεγε ο μέγας Άντον Τσέχοφ και αυτή τη φαινομενική εξωτερικά άνεση πολλοί καλλιτέχνες την εφάρμοσαν και σε στιγμές που γονάτισαν κυριολεκτικά σε θέματα υγείας. Άνθρωποι των τεχνών που καταθέτουν ψυχή κάθε φορά που ανεβαίνουν επί σκηνής αποδεικνύοντας τη σημαντικότητα του επαγγέλματος που επέλεξαν και το πόσο πιστοί παραμένουν ρισκάροντας πολλά και επιδεικνύοντας επαγγελματισμό σε δύσκολες συνθήκες.

Η αφήγηση της Μελίνας Κανά:

Η Μελίνα Κανά, το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3) βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ και είπε μεγάλες αλήθειες ανάμεσα στις οποίες ήταν και το έμφραγμα που υπέστη σε ηλικία 37 ετών επί σκηνής και το οποίο και ήταν κομβικό σημείο στη ζωή της. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο κομμάτι της πίστης λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το σωσίβιο της πίστης δεν με πρόδωσε ποτέ. Ίσα ίσα που στις δύσκολες μου στιγμές, τότε ήταν που έγινε πιο έντονη η ανάγκη μου να προσεύχομαι και να ζητώ βοήθεια. Ανθρώπινα είναι και τα δυο, δεν μπορώ να πω πως δεν πέρασα και φάσεις στη ζωή μου που αμφέβαλλα, αναρωτιόμουν γιατί αυτό είναι κάτι που μόνο αν πιστεύεις αποδεικνύεται στα μάτια σου μπροστά και το νιώθεις μέσα σου. Αν δεν το πιστεύεις, θα μείνει. Θεωρώ ότι εμένα η πίστη με βοήθησε πολύ στις δύσκολες στιγμές μου».

«Αξίζει» φίλη Μελίνα Κανά να υπάρχεις για ένα όνειρο & ας είναι η φωτιά ή η «Σπίθα» του να σε κάψει;

Αναφορικά με την περιπέτεια με την υγεία της είπε:

«Έπαθα έμφραγμα σε ηλικία 37 χρονών. Το κατάλαβα γιατί ήταν Σάββατο βράδυ και τραγουδούσα, στη σκηνή το έπαθα. Έπεσα, με πήγαν στο καμαρίνι, έμεινα ξαπλωμένη, έριχναν νερά επάνω μου και πήγα στο νοσοκομείο μετά από δυο μέρες. Δηλαδή ξαναντύθηκα, έβγαλα όλο το πρόγραμμα και δεν αστειεύομαι καθόλου. Την Δευτέρα έμαθα δηλαδή ότι είχα υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο και με έβαλαν στην εντατική κατευθείαν».

«Ένιωθα τέτοιο πόνο στο στήθος που νόμιζα ότι ένα σιδερένιο χέρι μου πατάει τα κόκαλα. Ήταν τρομερός ο πόνος, δεν μπορούσα να ανασάνω και ίδρωσα από την πρώτη μου τρίχα μέχρι το τελευταίο μόριο του κορμιού μου. Πέρασε ο πόνος, μου έδωσαν κάποια παυσίπονα για να βοηθηθώ και εκεί που ήμουν στο 'πάρτε με, σηκώστε με και βγάλτε με έξω', μια φωνή μέσα μου και μου είπε 'τι θα κάνεις; Θα αφήσεις το παιδί σου στα ξένα χέρια για να μεγαλώσει μόνο του; Είσαι νέα γυναίκα, αγόρασες άρωμα, τα φουστάνια και ποια θα τα βάλει;. Κρακ σηκώθηκα, ντύθηκα, ξανά γιατί είχα ρίξει ένα μπουκάλι νερό επάνω μου. Και είπα θα το κάνω, η ζωή δεν σταματάει, θα ζήσω».

Η αφήγηση της σπουδαίας ερμηνεύτριας θύμισε έντονα την περιπέτεια του Κώστα Κόκλα πριν από λίγα χρόνια. Ο γνωστός ηθοποιός, έπαθε έμφραγμα επί σκηνής τονίζοντας μάλιστα το πόσο τυχερός στάθηκε που ήταν στο θέατρο και δεν του συνέβη το περιστατικό στο ύπνο του.
-Κώστας Κόκλας: «Ήμουν τυχερός που μου συνέβη το περιστατικό καρδιάς στο θέατρο και όχι στον ύπνο μου»
Ήταν το 2016 όταν ο γνωστός ηθοποιός, Κώστας Κόκλας, υπέστη έμφραγμα πάνω στη σκηνή του θεάτρου. Για τη δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του είχε πει σε συνέντευξή του:

«Ήμουν τυχερός που μου συνέβη το περιστατικό καρδιάς στο θέατρο και όχι στον ύπνο μου. Ήμουν με τους συναδέλφους μου στο θίασο όταν έγινε το περιστατικό: άλλη με ξεμάτιαζε, άλλη με πείραζε για το τι έφαγα... Δεν καταλαβαίνεις αμέσως τι συμβαίνει, ούτε είναι κοινά τα συμπτώματα με άλλους. Εγώ ένιωσα σαν να έχω πάθει ψύξη. Είχα έλλειψη διάθεσης να ανέβω στη σκηνή, μετά ένιωσα δύσπνοια και αργότερα είχα επίμονο πόνο στο στέρνο. Ήταν τόσο δυνατός που κατάλαβα πως κάτι μου συμβαίνει. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αν έχω αλλάξει διατροφή λόγω περιστατικού ή λόγω ηλικίας. Έτρωγα μπέργκερ, σουβλάκια, πλέον μου αρέσουν άλλες γεύσεις. Κατάφερα να ρίξω τη χοληστερίνη με τα φάρμακα. Δεν έχω κόψει εντελώς το κάπνισμα, δεν το έχω καταφέρει. Νιώθω άσχημα που καπνίζω».

Κώστας Κόκλας: Η στιγμή που οι θεατές μαθαίνουν για το ισχαιμικό επεισόδιο

Αυτά ήταν μόλις δύο από τα περιστατικά που δύο καλλιτέχνες ήρθαν αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Αξέχαστες παραμένουν και κάποιες αφηγήσεις ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με έναν ακόμα εφιάλτη που δεν είναι άλλος από αυτός των κρίσεων πανικού. Αυτό το τρομερό συναίσθημα που νομίζεις πως δεν μπορείς να ανασάνεις ή πως πεθαίνεις και που τα συμπτώματα είναι εκεί και συνηγορούν στον φαύλο κύκλο του πανικού. Και όλα αυτά με φόντο μια σκηνή που τα εκατοντάδες μάτια των θεατών.

-Η Κατρίν Ντενέβ υπέστη μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο - «Είναι αναστρέψιμο»

Μικρό εγκεφαλικό υπέστη η ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.
Ειδικότερα, η 76χρονη Κατρίν Ντενέβ «υπέστη μικρό ισχαιμικό αγγειακό επεισόδιο και συνεπώς αναστρέψιμο», ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά της μέσω της εκπροσώπου της ηθοποιού, της Κλερ Μπλοντέλ.
«Ευτυχώς η κινητική της λειτουργία δεν επηρεάστηκε και σίγουρα χρειάζεται λίγες ημέρες ανάπαυσης», επισημαίνει η οικογένεια. Η διάσημη ηθοποιός νοσηλεύεται στο Παρίσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δεν αναφέρει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε το πρωί ότι η ηθοποιός αισθάνθηκε «αδιαθεσία τη χθεσινή νύχτα».
Εδώ και εβδομάδες το ίνδαλμα του γαλλικού κινηματογράφου, που γυρίζει τη μια ταινία μετά την άλλη, μετέχει στα γυρίσματα της νέας ταινίας της Εμανουέλ Μπερσό «De son vivant» παίζοντας μαζί με τον Μπενουά Μαζιμέλ και την Σεσίλ ντε Φρανς.

Η Ντενέβ έγινε γνωστή με την ταινία «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» του Ζακ Ντεμί το 1964. Έπαιξε με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες, από τον Ρομάν Πολάνσκι, τον Λουίς Μπουνιουέλ, τον Αντρέ Τεσινέ, τον Λαρς φον Τρίερ.
«Η Ωραία της Ημέρας» γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1943, είναι από οικογένεια ηθοποιών και είναι η νεότερη αδελφή της ηθοποιού Φρανσουάζ Ντορλεάκ που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο το 1967.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / Reuters

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline