Τρίτη 30 Απριλίου 2024  10:11:13

Σωκράτης Καλκάνης: Πέθανε ο πρώην ιδιοκτήτης του εμβληματικού King George, της μεγαλοαστικής Αθήνας και στενής σχέσης με τον Α. Παπανδρέου και ΠAΣΟΚ. Κύριο

Ήταν ιδιοκτήτης και του γνωστού στην περιοχή Αλθέα στην Αγία Μαρίνα, ακινήτου με την επωνυμία «ξενοδοχείο της Χούντας».

Είχε αποσυρθεί από την επιχειρηματική και κάθε άλλη κοινωνική ζωή ο 80χρονος Σωκράτης Καλκάνης πρώην ιδιοκτήτης του King George, το οποίο τώρα ανήκει στο Όμιλο Λάμψα. Ο Σωκράτης Καλκάνης ήταν επίσης ιδιοκτήτης του γνωστού στην περιοχή Αλθέα στην Αγία Μαρίνα, ακινήτου με την επωνυμία «ξενοδοχείο της Χούντας» το οποίο πρόσφατα πέρασε μέσω της Eurobank στον Όμιλο HIG.

Ο Καλκάνης, εκτός από τις επιχειρηματικές δραστηριότητας του στον ξενοδοχειακό τομέα έγινε γνωστός επειδή παραχωρούσε τη βίλα του στο Λαγονήσι στον Ανδρέα Παπανδρέου όταν συναντούσε την μετέπειτα σύζυγο του Δήμητρα Παπανδρέου. Παράλληλα το όνομα του ενεπλάκη και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας καθώς κατηγορήθηκε ότι είχε κρυμμένο στη βίλα του στο Λαγονήσι μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων, ανάμεσά τους κι ένα σπάνιο αρχαίο άγαλμα, το οποίο ήθελε να πουλήσει αντί του ποσού του 1.000.000 ευρώ!

Επίσης το όνομα του συζητήθηκε και στο Κοινοβούλιο σε μια συζήτηση στην οποία αποκαλύφθηκε πως η τότε κυβέρνηση, με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα, είχε προβεί σε χαριστική ρύθμιση που στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο 90.000.000 δραχμές.

King George

Για την αθηναϊκή ελίτ του '60, που ζούσε σε... παραμυθένια ατμόσφαιρα, τα πάρτι που έκλεβαν την παράσταση γίνονταν στο ξενοδοχείο «King George», όπου η μητέρα του Καίτη Καλκάνη υποδεχόταν όλη την αφρόκρεμα της εποχής. Αυτή την παράδοση συνέχισε τη δεκαετία του '80 ο γιος της Σωκράτης Καλκάνης, με καλεσμένους -ανάμεσα σε άλλους- τον Billy Bo και τη Λάουρα Ντε Νίγκρις.
Tο King George αποκτήθηκε από τον Όμιλο Λαμψα τον Νοέμβριο του 2017 μετά από συμφωνία με την Eurobank ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ και ενώ πριν επί 13 χρόνια ήταν μισθωμένο στην Λάμψα Α.Ε από το 2013 και λειτουργούσε από κοινού με το όμορο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Ένα ξενοδοχείο με ιστορία 80 χρόνων

Το King George χτίστηκε την δεκαετία του 1930, όταν κατεδαφίστηκε το σπίτι του πρωθυπουργού Σκουλούδη και την θέση του έλαβε το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο. Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο επιχειρηματίας Καλκάνης. Οι τρεις τελευταίου όροφοι χτίστηκαν το 1958.

Ωστόσο το 1988 βάζει «λουκέτο» λόγω χρεών. Το 1995 το αγόρασε η Τράπεζα Κρήτης. Θα αλλάξει εκ νέου χέρια το 2001, αφού η τράπεζα Κρήτης εξαγοράστηκε από την Eurobank, η οποία το 2004 το μίσθωσε στον Όμιλο Λάμψα οποίος όπως προαναφέρθηκε το αγόρασε τον Νοέμβριο του 2017. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας ενώ 7ο όροφο του King George βρίσκεται το πολυβραβευμένο εστιατόριο Tudor Hall Restaurant.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline