Τρίτη 30 Απριλίου 2024  22:07:20

Κασσελάκης σε νέα απογείωση: «Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Έχω το πρόγραμμα και το επιτελείο.... Όμως δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών. Κύριο

Επιμένει στην ανάγκη να υπάρξουν ξένοι παρατηρητές στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ίσως και στις Ευρωεκλογές.

«Δεν ξέρουμε αν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού - - Έκανα αγγαρείες στο στρατό, μαγειρεία, λάντζα» αλλά αποκρύπτει ότι αντί για 20 ημέρες μίνιμουμ υποχρεωτικής θητείας έκανε μόνο δύο εβδομάδες για να επιτύχει, παράνομα, την Τρίτη εβδομάδα θητείας ως ειδική άδεια και μετά να παραλάβει το απολυτήριο του.

Το αδιάβλητο των εκλογών δεν είναι δεδομένο , δήλωσε ζθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στην υπόθεση της Αννας - Μισέλ Ασημακοπούλου και υπερασπιζόμενος την απαίτησή του για παρουσία ξένων παρατηρών στις εκλογές. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην αμφιλεγόμενη δήλωσή του για την παρουσία ξένων παρατηρητών στις επικείμενες εκλογές, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κυβέρνησης και της ΝΔ..

Συγκεκριμένα, μιλώντας για την εκλογική διαδικασία που έρχεται και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η πρότασή του για ξένους παρατηρητές, είπε: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές». «Ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι εν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε εκ νέου διπλές εκλογές: «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ευρωεκλογές και εθνικές μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη φαίνεται η δυναμική... Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν αισθάνεται έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εννοείται» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ικανότατους βουλευτές και ικανότατους επιστήμονες στα think tanks.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε για τις ευρωεκλογές είπε ότι «ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση... Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία στην διάρκεια της διακυβέρνησής του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ρωτήθηκε επίσης αν θα έκανε μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιο στέλεχος από τη ΝΔ και ποιο θα ήταν αυτό. «Δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Έχω ονόματα στο μυαλό μου αλλά δεν θα σας τα πω» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για τη θητεία του στο στρατό

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το ενδεχόμενο μείωσης Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε λιγότερες δαπάνες αμυντικά. Είναι ένας στόχος η αναδιανομή των εισοδημάτων σε κοινωνικές προτεραιότητες αλλά βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκη που θέλει ετοιμότητα. Η πιο φθηνή άμυνα είναι η αποτροπή... Σίγουρα δεν θεωρώ σκόπιμο το να στέλνουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία που τον έχουμε χρυσοπληρώσει. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τους φαντάρους 8,60 ευρώ το μήνα.

Γνώρισα παιδιά στο στρατό που δεν συνειδητοποιούν την αδικία. Ήταν πολύ θερμό το κλίμα. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα να συναναστραφώ με νέο κόσμο ο οποίος έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα αγγαρείες στο στρατό. Μαγειρεία, λάντζα. H στράτευση θα έπρεπε να έχει έναν πιο κοινωνικό ρόλο. Το πρώτο πράγμα που επεξεργάζομαι με τον αρμόδιο τομεάρχη τον κ. Αποστολάκη είναι οι φαντάροι να πληρώνονται τουλάχιστον με 150 ευρώ τον μήνα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline