Τρίτη 30 Απριλίου 2024  13:54:24

Κ. Καραμανλής σε ομιλία του ανοικτή σε κριτική και συστάσεις προς Κυβέρνηση –κόμματα. Με πρώτη κατά της νομοθεσίας υπέρ ΛΟΑΤΚΙ. Κύριο

«Οι πολιτικές ηγεσίες να απαντήσουν στις ανησυχίες των πολιτών – Αφ' υψηλού συμπεριφορές δεν χωρούν».«Οι πολίτες ψηφίζουν από απόρριψη και όχι από πεποίθηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συνέδριο για το δημογραφικό.

«Η ανατροπή του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον, οι επιδεινούμενες δημογραφικές τάσεις και η προώθηση από κάποιους κύκλους της μαζικής μετανάστευσης ως λύσης για το δημογραφικό και εργασιακό πρόβλημα της Ευρώπης, ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσουν και πολιτικές συνέπειες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Star Forum '24.
«Αφ' υψηλού ελιτίστικες συμπεριφορές δεν χωρούν»

Και τόνισε ότι «πολιτικά κόμματα που πρωταγωνίστησαν για πολλές δεκαετίες εξαϋλώνονται, η ομαλή εναλλαγή στην εξουσία μετριοπαθών κομμάτων με όχι διαμετρικά αντίθετους προσανατολισμούς είναι παρελθόν. Ογκούμενα τμήματα του πληθυσμού εκφράζουν δυσαρέσκεια, απογοήτευση, αποξένωση. Συχνά, μάλιστα, ψηφίζοντας όχι από πεποίθηση, αλλά από απόρριψη», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί στο όνομα ενός δικαιωματισμού να μην γίνονται εξ ίσου σεβαστά τα δικαιώματα των πολιτών». Αιχμή για την νομοθεσία υπέρ της δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε πως «οι ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να αφουγκραστούν προσεκτικά και να απαντήσουν πειστικά στις ανησυχίες των πολιτών, ειδικά αυτών που πλήττονται από τα φαινόμενα αυτά και βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν προς το χειρότερο. Οφείλουν να σκύψουν στα προβλήματά τους, να ακούσουν τις ανησυχίες τους, να εξηγήσουν ότι νοιάζονται πραγματικά γι αυτούς».
Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αφ' υψηλού ελιτίστικες συμπεριφορές δεν χωρούν. Απαξιωτικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί απλώς ρίχνουν λάδι στην φωτιά».

«Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους, τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, το ρόλο της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη. Έχουν ανάγκη να πειστούν ότι δεν μπορεί στο όνομα ενός δικαιωματισμού να μην γίνονται εξ ίσου σεβαστά τα δικά τους δικαιώματα», προσέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, σε μία έμμεση, αλλά σαφή αναφορά στο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ο ίδιος υπήρξε πρόεδρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline