Τρίτη 30 Απριλίου 2024  22:12:49

Κάρολος σε διαρκή δοκιμασία: «Μεγαλειότατε μην τα παρατάτε» – Συγκίνηση μετά τη πασχαλινή λειτουργία και τα δημοσιεύματα ότι έχει μόνο δύο χρόνων ζωή. Κύριο

Ο βασιλιάς Κάρολος χαμογελαστός, ευδιάθετος και σίγουρος για τον εαυτό του, πέρασε μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και έσφιξε το χέρι σε δεκάδες ανθρώπους.

«Καλό Πάσχα Μεγαλειότατε, συνεχίστε δυνατά και μην τα παρατάτε ποτέ». Με αυτά τα λόγια ένας πολίτης χαιρέτισε τον βασιλιά Κάρολο μετά το πέρας της λειτουργίας της Κυριακής του Πάσχα στο Ουίνδσορ.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του 75χρονου μονάρχη μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο.
Ο Κάρολος, χαμογελαστός, ευδιάθετος και σίγουρος για τον εαυτό του, πέρασε μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και έσφιξε το χέρι σε δεκάδες ανθρώπους. Πολλοί τον ρώτησαν «πώς είστε;» άλλοι εκδήλωσαν τη χαρά τους για την εμφάνιση του βασιλιά.

Μπορεί η εμφάνιση αυτή να τόνωσε το ηθικό του κοινού, ωστόσο η ετήσια αυτή εκδήλωση ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με τις άλλες χρονιές.
Ενώ ο Κάρολος παρακολούθησε σήμερα την λειτουργία, δεν συνέβη το ίδιο με τον γιο του, Ουίλιαμ, και την οικογένειά του.

Σημειώνεται πως η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχαν γνωστοποιήσει πως δεν θα παρευρεθούν φέτος στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, καθώς και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει διαγνωστεί με καρκίνο.
Ο Κάρολος έχει διατηρήσει κάποιες από τις δημόσιες υποχρεώσεις του όπως η υποδοχή ξένων αξιωματούχων ή οι τακτικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.
Την περασμένη εβδομάδα ο βασιλιάς Κάρολος δεν παραβρέθηκε στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, αλλά κοινοποίησε ένα ηχογραφημένο του μήνυμα το οποίο ακούστηκε στη διάρκεια της τελετής και στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του που δεν μπορούσε να είναι παρών και ευχόταν στους πολίτες καλό Πάσχα.

Κάρολος: «Του δίνουν δύο χρόνια ζωής» – Σοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Γίνονται σχέδια για την κηδεία του εν μέσω της μάχης του με τον καρκίνο του παγκρέατος, αναφέρει το βρετανικό μέσο ενημέρωση

Σοκ έχει προκαλέσει στους βρετανούς δημοσίευμα του «In Touch» το οποίο αναφέρει πως ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και έχει μπροστά του μόνο δύο χρόνια ζωής.
Παράλληλα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ήδη έτοιμα τα σχέδια για την κηδεία του βάσει πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με το In Touch, η «Επιχείρηση Menai Bridge» αφορά τις νεκρικές πομπές του μονάρχη που θα μοιάζουν μ' αυτές της Ελισάβετ Β', που είχαν την ονομασία «Επιχείρηση London Bridge».
«Είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ των Βρετανών βασιλικών, αλλά στην περίπτωση του Καρόλου η σκοπιμότητα είναι απαραίτητη», είπε πηγή στο «In Touch», η οποία σημειώνει ότι «κάποιοι αυλικοί πιστεύουν ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος από ό,τι τον παρουσιάζουν».

Η «Επιχείρηση Menai Bridge» θα περιλαμβάνει γνωστά πρωτόκολλα. Όταν ο μονάρχης πεθάνει, η σορός του Καρόλου θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Westminster Hall. Θα αναπαυθεί με τιμές και η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ. «Θα έχει όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε έναν Βρετανό μονάρχη», πρόσθεσε η εν λόγω πηγή.
«Είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το Παλάτι»

Πάντως, αυτή η ενημέρωση έρχεται λίγο αφότου ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο In Touch ότι ο βασιλιάς Κάρολος όχι μόνο παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος, αλλά έχει μόλις δύο χρόνια ζωής.
«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το Παλάτι και απλά δεν είναι σε θέση να διευθύνει την πολυτάραχη οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας», αποκάλυψε το μέλος του βασιλικού στενού κύκλου στις αρχές Μαρτίου, τονίζοντας: «Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Από την πλευρά τους, οι βασιλικοί παρατηρητές έχουν αρχίσει να βλέπουν και τη δική του παρακμή. Παρ' όλο που θα βγει την Κυριακή του Πάσχα για μια λειτουργία στο Ουίνδσορ, ο βασιλιάς θα απουσιάσει το προσεχές μέλλον από διάφορες υποχρεώσεις και, αντ' αυτού, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αδελφή του, στην πριγκίπισσα Άννα, για να κάνει τη δουλειά της βασιλικής οικογένειας. Ενώ πολλοί θα υπέθεταν ότι ο διάδοχός του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, θα αναλάμβανε την ευθύνη, απουσιάζει και αυτός λόγω της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline