Τρίτη 30 Απριλίου 2024  00:13:42

Επιτέλους, μία απόφαση να αντικατασταθούν τα βρώμικα- εξαθλιωμένα βαγόνια της γραμμής Κηφισιάς-Πειραιά. Χρηματοδότηση αλλά με άγνωστο χρονικό ορίζοντα εφαρμογής. Κύριο

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την ανακαίνιση 14 συρμών της γραμμής 1 του Μετρό. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος για το έργο ανέρχεται σε 12,3 εκατ. ευρώ.

Bαγόνια βρώμικα ολοσχερώς, με σπασμένα και φθαρμένα τζάμια και θέσεις και καλυμμένα με γκράφιτι
Τα βαγόνια των συρμών είναι βρώμικα μέσα και καλυμμένα με γκράφιτι απ΄έξω.

Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ηλεκτρικός είναι η μεγάλη ηλικία των συρμών, αφού η προμήθεια των παλαιότερων εξ αυτών έγινε το 1985.

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών προωθεί -αντί για την αγορά νέων- την πλήρη ανακατασκευή τους ώστε έτσι να επεκταθεί η διάρκεια ζωής τους κατά 20 χρόνια με χαμηλότερο κόστος, με άγνωστο ακόμα χρονικό ορίζοντα για την αντικατάσταση με καινούργια και καθαρά βαγόνια,..

Οι σταθμοί παρά το λιφτινγκ του 2004 με αφορμή τους τότε Ολυμπιακούς Αγώνες αποπνέουν μια αίσθηση εγκατάλειψης- και σε καμία περιπτωση δεν μοιάζουν με αυτές των καινούργιων γραμμών του μετρό.
Ακόμα και οι εξαγγελίες για την κατασκευή νέων σταθμών ή επεκτάσεων της συγκεκριμένης γραμμής συχνά αναβάλλονται για το μέλλον ή παγώνουν επ' αόριστον.

2.Τη χρηματοδότηση για την ανακαίνιση 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό, που εκτείνεται από τον Πειραιά μέχρι την Κηφισιά, ύστερα από ενέργειες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το συνολικό επιλέξιμο κόστος για το έργο ανέρχεται σε 12,3 εκατ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», του Ταμείου Συνοχής.

Όμιλος ΑΒΑΞ: «Έπιασε» το πρώτο χιλιόμετρο ο μετροπόντικας της γραμμής 4

Πρόκειται για σημαντική επένδυση με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, στο πλαίσιο ενός καινοτόμου έργου κυκλικής οικονομίας, που συνδυάζει την ανανέωση των συρμών, με την παράλληλη ανακύκλωση των υπαρχόντων υλικών. Με το συγκεκριμένο έργο αναμένονται σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, εξοικονόμηση ενέργειας και πιο αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες για τον πολίτη.
Εκτιμάται ότι ο εκσυγχρονισμός θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τρένων κατά περίπου 25 χρόνια, ενώ η υψηλότερη άνεση και η βελτιωμένη αξιοπιστία θα κάνουν τα τρένα πιο ελκυστικά για τους επιβάτες, κάτι που θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Η Αθήνα μπορεί να προσβλέπει σε λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου χάρη στα εκσυγχρονισμένα τρένα και την αναβάθμιση δύο υποσταθμών ανάκτησης ενέργειας, καθώς και χάρη στην εγκατάσταση συστήματος ανάκτησης ενέργειας από το ηλεκτρικό φρενάρισμα, τεχνολογίες που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%.

Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω επενδύσεις από την περίοδο χρηματοδότησης 2021–2027, γεγονός που σημαίνει ότι η συνολική επένδυση για αυτό το έργο θα ανέλθει σε περισσότερα από 94 εκατομμύρια ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline