Τρίτη 30 Απριλίου 2024  02:39:55

Πομπηία: Αίθουσα με θαυμάσιες τοιχογραφίες, από σκηνές και πρόσωπα του Τρωικού Πολέμου, αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη. Κύριο

Στις τοιχογραφίες διακρίνονται η Ωραία Ελένη, ο Πάρις, η Κασσάνδρα και ο Απόλλων - Η αίθουσα μήκους 15 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων ανήκε σε εύπορη οικογένεια.

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως στην Πομπηία μια νέα αίθουσα, μήκους 15 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων, με τοιχογραφίες εμπνευσμένες από τον Τρωϊκό Πόλεμο.

Πρόκειται για τοιχογραφίες στις οποίες διακρίνονται η Ωραία Ελένη, ο Πάρις, η Κασσάνδρα και ο Απόλλωνας, με ευρύτερη αναφορά στον ηρωισμό, αλλά και στην δύναμη της μοίρας.

Η αίθουσα ανήκε σε εύπορη οικογένεια και στον χώρο αυτό οι οικοδεσπότες έτρωγαν και συνομιλούσαν με τους φιλοξενουμένους τους.

Βρίσκεται δίπλα σε εσωτερική αυλή και σε μια εσωτερική σκάλα, στην οποία υπάρχει σχέδιο με κάρβουνο, στο οποίο απεικονίζονται δύο μονομάχοι και ένας φαλλός.

"Την νύχτα, με αναμμένα τα λυχνάρια, οι μυθικές φιγούρες των τοιχογραφιών θα έμοιαζαν σίγουρα να κινουνται", εξηγούν οι αρχαιολόγοι.

"Η Πομπηία είναι ένας θησαυρός που μας αφήνει πάντα άναυδους. Συνεχίζει να μας εκπλήσσει κάθε φορά που τον ανοίγουμε και είμαι ευτυχής που στον τελευταίο κρατικό προϋπολογισμό αυξήσαμε τα κονδύλια, ώστε να μπορέσουν να γίνουν νέες ανασκαφές", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

Η αίθουσα φαίνεται πως ανήκε σε εύπορη οικογένεια και στον χώρο αυτό, οι οικοδεσπότες έτρωγαν και συνομιλούσαν με τους φιλοξενουμένους τους.

Βρίσκεται δίπλα σε εσωτερική αυλή και σε μια εσωτερική σκάλα, στην οποία υπάρχει σχέδιο με κάρβουνο, στο οποίο απεικονίζονται δύο μονομάχοι και ένας φαλλός.

«Την νύχτα, με αναμμένα τα λυχνάρια, οι μυθικές φιγούρες των τοιχογραφιών θα έμοιαζαν σίγουρα να κινούνται», εξηγούν οι αρχαιολόγοι.

Πομπηία: Ανακαλύφθηκε τοιχογραφία του Φρίξου και της Έλλης

«Η Πομπηία είναι ένας θησαυρός που μας αφήνει πάντα άναυδους. Συνεχίζει να μας εκπλήσσει κάθε φορά που τον ανοίγουμε και είμαι ευτυχής που στον τελευταίο κρατικό προϋπολογισμό αυξήσαμε τα κονδύλια, ώστε να μπορέσουν να γίνουν νέες ανασκαφές», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

Επισημαίνεται πως το ένα τρίτο της αρχαίας πόλης δεν έχει καθαριστεί ακόμα από τα κατάλοιπα της ηφαιστειακής έκρηξης του Βεζούβιου, το 79 μ.Χ.

Η τρέχουσα ανασκαφή, η οποία ξεκίνησε πριν από 12 μήνες, υπογραμμίζει τη σημασία της Πομπηίας ως της πλέον πολύτιμης πηγής γνώσης για την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Ανάμεσα στα θέματα που περιλαμβάνουν οι τοιχογραφίες, ξεχωρίζει αυτό με τον θεό Απόλλωνα ο οποίος φαίνεται να προσπαθεί να αποπλανήσει την ιέρεια Κασσάνδρα, καθώς και η συνάντηση του Πάρη με την Ωραία Ελένη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline