Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  21:48:40

Παρόμοιες θέσεις με τις ΗΠΑ Μητσοτάκης και Κασσελάκης για τη Μέση Ανατολή: «Καταδικάζω την επίθεση - Συντάσσομαι με τη στάση του Μπάιντεν που λέει ότι δεν θα υποστηρίξει την ισραηλινή αντεπίθεση». Κύριο

Όχι σε μια αντεπίθεση του Ισραήλ - Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Στην ίδια συναντίληψη ο πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός.

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσσελάκης παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, μετά τη χθεσινή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ' εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί - μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν». Στην ίδια ανάρτηση τονίζει ότι καταδικάζει χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού».

Ταυτόχρονα, όπως λέει, ο ίδιος συντάσσεται με τη στάση του αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαμήνυσε πως ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ' εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί - μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν.

Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού.

Οι ???????? & ???????? πρέπει να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.

Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε διαρκή κατάπαυση του πυρός:
α) Με την επιστροφή όλων των ομήρων
β) Χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση
γ) Με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
δ) Με σημαντική ενίσχυση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τον λαό της Γάζας
ε) Με μια μόνιμη λύση ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα.

Πρώτη προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή. Η προστασία των αμάχων, με στόχο μία ανθεκτική ειρήνη στην περιοχή.

The ???????? & ???????? must act now to safeguard regional security & ensure an immediate diplomatic resolution of the crisis in Gaza. We condemn all aggression in the region and we call on Israel to show restraint at this juncture.

It is imperative that we have a lasting ceasefire, with: a) The return of all hostages, b) No further escalation, c) The resumption of negotiations, d) Significantly bolstered humanitarian support to the people of Gaza, e) a permanent solution of an Israeli and Palestinian State co-existing side by side.

The first priority ought to be the protection of civilian lives toward lasting peace in the region.

2.Μητσοτάκης: Απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης και εμού προσωπικά στην επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για εξαιρετικά δυσάρεστες και ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας – Η Ελλάδα θα δηλώσει τη στήριξή της σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης, αναφέρει στην εβδομαδιαία του ανασκόπηση

Την ξεκάθαρη και απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του ιδίου στην επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που δημοσιεύει κάθε Κυριακή στο Facebook.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή».

«Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης», πρόσθεσε.

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές, εξηγώντας ότι «αν και βρισκόμαστε ακόμη στα μισά του Απριλίου, δυστυχώς ξεκίνησε ο "χορός" των πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας». Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους αγρότες και όσους ασχολούνται με τη γη αυτό το διάστημα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η αμέλεια προκαλεί τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα με τον εμπρησμό από πρόθεση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην Εθνική Στρατηγική για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, στη δημιουργία πλατφόρμας για την αξιολόγηση των συμβάντων ενδοοικογενειακής βίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ακρίβεια, την υπογραφή της απόφασης για αύξηση κατά 50% των αμοιβών του ιατρικού προσωπικού αλλά και των γραμματέων στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, πρώτη φορά από τότε που συστάθηκαν τα ΚΕΠΑ το 2011, αλλά και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline