Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  17:20:45

Νονοί διεφθαρμένοι, δικτυωμένοι με ποδοσφαιριστές και παράγοντες, φέρονται οι στρατολόγοι της «Θύρας 7» που διώκονται ως ηθικοί αυτουργοί, Βίος και Πολιτεία. Κύριο

Μπουμπούκια ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ Ομλε, ο «Καρχαρίας» και ο «Κοκός» της Χρυσής Αυγής, με πλάτες από παράγοντες, .ασύδοτοι τραμπούκοι και κλέφτες, με κάλυψη για την εγκληματική τους δράση, μέσω, τριγύρω και πέρα από τα γήπεδα.

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ Ομλε του Τρανού, ο «Καρχαρίας» και ο «Κοκός» της Χρυσής Αυγής τώρα παριστάνουν τους αγίους, αλλά δεν είναι... Πρόκειται για τους στρατολόγους της «Θύρας 7» που διώκονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη. Η αστυνομική και δικαστική έρευνα, όμως, δεν «άγγιξε» τελικά τους δύο χρηματοδότες του άτακτου στρατού των χούλιγκαν...
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, πάντως, υπάρχουν κάθε καρυδιάς καρύδι...

Οπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», από τις Αρχές έχει συλληφθεί και ο 24χρονος γιος του 54χρονου οδηγού που την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 εντοπίστηκε να μεταφέρει με το φορτηγό ψυγείο του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 60 κιλά κοκαΐνης, αξίας 2.000.000 ευρώ. Ηταν ξημερώματα και ο 54χρονος μόλις είχε αφιχθεί με πλοίο της γραμμής από το Ιταλικό λιμάνι Μπρίντιζι. Ο Βλαντ, σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού, έδωσε ένδειξη μέσα στο επικαθήμενο ψυγείο, σε πρόσθετη κατασκευή κρύπτη, ειδικά διαμορφωμένη για τον σκοπό της απόκρυψης, 54 δέματα, συνολικού μεικτού βάρους 59,580 κιλά κοκαΐνης. Ο 24χρονος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια στου Ρέντη, αλλά είπε πως το μόνο που έκανε ήταν να πετά πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο «Ιωσήφ» ή «Κοντός», που πιάστηκε σε καφετέρια στα Γιάννενα, αρχηγικό στέλεχος της «Θύρας 7», ο 27χρονος Ομλε, μάνατζερ του γνωστού τράπερ Τρανού, σεσημασμένος «ηγέτης» συνδέσμου των δυτικών προαστίων, ο 36χρονος χούλιγκαν γνωστός με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», αλλά και ακόμα δύο άνδρες 31 ετών, με τα παρατσούκλια «Shark-Καρχαρίας» και «Κοκός», αντίστοιχα, φέρεται ότι έδωσαν τις εντολές επίθεσης στις «ομάδες κρούσης», έκαναν το «κάλεσμα» μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είχαν και φυσική παρουσία στου Ρέντη, αλλά και σε άλλα επεισόδια, καθοδηγώντας τους επιτιθέμενους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτοί οι πέντε φέρεται ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και είναι ανάμεσα στους 64 οργανωμένους οπαδούς που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Οι συνολικά 165 κατηγορούμενοι φέρεται ότι εμπλέκονται, εκτός από τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, σε τουλάχιστον 10 περιστατικά βίας και επιθέσεων σε αθλητικές συναντήσεις. Ο 40χρονος «Ιωσήφ» ή «Κοντός», αρχηγικό στέλεχος της «Θύρας 7» του Ολυμπιακού, φαίνεται να ήταν ο βασικός οργανωτής των επιθέσεων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων και της δολοφονίας του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη. Η επίθεση στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου 2023 ήταν προγραμματισμένα «αντίποινα» για όσα είχαν εξελιχθεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα στον Βόλο με τις αστυνομικές δυνάμεις. «Πάμε να τους καθαρίσουμε, να τους τελειώσουμε» ήταν το σύνθημα που έλεγε ο «αρχηγός», εννοώντας τους αστυνομικούς που θα βρίσκονταν στου Ρέντη.

Χειροπέδες

Ο «Ιωσήφ» ή «Κοντός» συνελήφθη την Κυριακή στα Ιωάννινα και είχε πάνω του τέσσερα κινητά τηλέφωνα και 5.000 ευρώ, με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως θα επεδίωκε να διαφύγει στην Αλβανία. Ο 26χρονος Ομλε, μάνατζερ του Τρανού, εμπλέκεται σε τέσσερις δικογραφίες κατηγορούμενος και εμφανίζεται να είναι αυτός που διαβίβασε τις εντολές της επίθεσης και έφερε ενισχύσεις σε πολεμοφόδια... Τον δείχνουν οι Αρχές ως τον «αποθηκάριο» με τους λοστούς και τις ναυτικές φωτοβολίδες.

Μάλιστα, φέρεται ότι ήταν αυτός που έδωσε τη μοιραία φωτοβολίδα στον 18χρονο, που ομολόγησε πως χτύπησε τον άτυχο αστυνομικό. Ο 36χρονος με το προσωνύμιο «Ρουμάνος» και δύο 31χρονοι με τα παρατσούκλια «Shark-Καρχαρίας» και «Κοκός», αντίστοιχα, έδωσαν με τη σειρά τους τις εντολές επίθεσης στις «ομάδες κρούσης», διαβίβασαν οδηγίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήταν παρόντες στου Ρέντη και σε άλλα επεισόδια, καθοδηγώντας τους επιτιθέμενους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο «Ρουμάνος» τον Απρίλιο του 2024 είχε συλληφθεί με ακόμα δύο άτομα, έπειτα από συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Γνώριμος των Αρχών ήταν και ο «Κοκός», ο οποίος είχε συλληφθεί ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, για επίθεση σε κουρείο Πακιστανού στη Μεταμόρφωση το 2012 και για ακόμα τρεις ρατσιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί το ίδιο έτος. Είχε στην κατοχή του το ένα από τα δύο πιστόλια που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων σύλληψης. Είκοσι ακόμη συλληφθέντες αποτελούσαν τον βασικό εκτελεστικό «πυρήνα», τον περιφερόμενο «στρατό» για την εκδήλωση των επεισοδίων και επιθέσεων, ενώ ακόμη 40 ήταν οι «συνεργαζόμενοι» με έκτακτες συμμετοχές, προκειμένου να δώσουν μια αριθμητική υπεροπλία στο σχέδιο των ενεργειών.

Το DNA που συνδέει τους συλληφθέντες με τη δολοφονική επίθεση του περασμένου Δεκεμβρίου εντοπίστηκε ακόμα και στα ρούχα που είχαν επιχειρήσει να κάψουν ορισμένοι από τους φυσικούς αυτουργούς στις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη», όπου βρήκαν καταφύγιο. Σημαντικά στοιχεία έχουν προκύψει από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τις επισυνδέσεις υπόπτων, καθώς και από τις καταθέσεις οργανωμένων οπαδών που έχουν υποβάλει αιτήματα υπαγωγής τους στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Ρουχισμός που εντοπίστηκε στο πλαίσιο των επιχειρήσεων φέρεται ότι αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές από το εσωτερικού του κλειστού γυμναστηρίου τη νύχτα της επίθεσης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, ναυτικές φωτοβολίδες, μαχαίρια, πτυσσόμενα κλομπ, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα ευρήματα. Ηδη για την υπόθεση στου Ρέντη είχε συλληφθεί 18χρονος οργανωμένος οπαδός, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι ήταν εκείνος που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, πλήττοντας θανάσιμα τον άτυχο αστυνομικό. Είχαν βρεθεί ίχνη πυρίτιδας πάνω του, ενώ αποτυπώματα και γενετικό υλικό του 16χρονου αδερφού του είχαν βρεθεί πάνω στον εκτοξευτήρα της μοιραίας φωτοβολίδας.

Χούλιγκαν με ιστορικό απειλών και επιθέσεων σε διαιτητές και δημοσιογράφους

Στη λίστα των υποθέσεων που φέρεται ότι εμπλέκονται οι συλληφθέντες περιλαμβάνονται περιστατικά απειλών και επιθέσεων εναντίον διαιτητών και δημοσιογράφων (ΠΣΑΤ) σε βάθος δεκαετίας. Μεταξύ αυτών είναι οι απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου, διαιτητής στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός, στον οποίο καταγράφηκαν τα πρόσφατα επεισόδια, και ο εμπρηστικός μηχανισμός στο κατάστημα του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη τον περασμένο Νοέμβριο. Οσα συνέβησαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στις 7 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ήταν προγραμματισμένα αντίποινα για όσα είχαν συμβεί τέσσερις μέρες νωρίτερα στον Βόλο (3-12-2023) με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν οπαδοί που βρίσκονταν στο γήπεδο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός. Ενώ το ματς βρισκόταν στις καθυστερήσεις και το σκορ ήταν 2-2, οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και άρχισαν να πετούν καθίσματα στον χώρο του VAR. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και δακρυγόνων. Οι παίκτες των δύο ομάδων έτρεξαν προς τα αποδυτήρια, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Ο αγώνας διακόπηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων λόγω των επεισοδίων και η συνδρομητική τηλεόραση που μετέδιδε το ματς διέκοψε την αναμετάδοση. Ενέργειες που αφορούν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης έχουν επίσης καταγραφεί σε Γιάννενα, Βόλο, Λαμία, Αττική, Μαλακάσα, Ιλιον, Νέα Φιλαδέλφεια, Κρήτη και Τρίπολη.

Για 28 αδικήματα και άλλες αξιόποινες πράξεις διώκονται οι 67 συλληφθέντες

Ποινική δίωξη-μαμούθ για 28 συνολικά αδικήματα ασκήθηκε στους συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη και για σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων. Πρόκειται για μία ογκώδη δικογραφία, η οποία αφορά περισσότερα από 150 άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί τα 67, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος. Οι 67 συλληφθέντες οδηγήθηκαν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με κλούβες χθες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Αρχικά οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και σε βάρος τους άσκησε ποινική δίωξη, η οποία περιλαμβάνει τον... μισό ποινικό κώδικα.

Ενδεικτικά και κατά περίσταση στους 67 συλληφθέντες, μεταξύ άλλων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ηθική αυτουργία και συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και τον θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση, εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία, ληστεία, διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο, εμπρησμό από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και σειρά άλλων αδικημάτων.

Στη φάκα 15 ανήλικοι

Πλέον, την ογκώδη αυτή δικογραφία θα χειριστούν πέντε ανακριτές, οι οποίοι και θα λάβουν απολογίες από τους κατηγορουμένους το αμέσως επόμενο διάστημα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από τους 160 εμπλεκομένους οι 15 είναι ανήλικοι, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων υπάρχει και ένας άνδρας πατέρας συλληφθέντος, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Συνήγοροι κατηγορουμένων που εμφανίστηκαν, πάντως, χθες στα δικαστήρια στην πλειονότητά τους αρνήθηκαν την εμπλοκή των εντολέων τους στην υπόθεση. Μεταξύ αυτών και η συνήγορος του κατηγορούμενου μάνατζερ γνωστού τράπερ Ελισάβετ Πούλιου.

«Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή. Δεν έχει καμία σχέση με τα συμβάντα στου Ρέντη. Δεν γνωρίζουμε με τι στοιχεία τον εμπλέκουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η συνήγορος για να προσθέσει: «Λέει πως είναι αδύνατο να έχει πυρίτιδα. Το δείγμα της φερόμενης πυρίτιδας που βρέθηκε στα χέρια του το πήραν τέσσερις ημέρες μετά. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό η πυρίτδα να φαίνεται σε ανθρώπινα χέρια τέσσερις ημέρες μετά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline