Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  17:07:33

Από Μεγάλη Τετάρτη οι ευνοϊκές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Καταβολή τους με τον μήνα: Πάσχα στο χωριό με τέλη από 10 ευρώ. Οι άλλες εύνοιες. Κύριο

Έτοιμη θα ανοίξει την Μ. Τετάρτη η πλατφόρμα myCar για την άρση ακινησίας οχημάτων - Οι επιλογές για τους ιδιοκτήτες ΙΧ.

Την ευκαιρία να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό ή σε κάποιο άλλον προορισμό πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας για ένα μόνο μήνα θα έχουν σύντομα χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν θέσει τα αυτοκίνητά τους σε καθεστώς ακινησίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης η πλατφόρμα myCar για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, όπως προγραμματίζεται να ανοίξει την 1η Μαΐου, δηλαδή την Μεγάλη Τέταρτη. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «από 1ης Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής των Τελών ανά μήνα. Ασφαλώς όμως ισχύει ως έχει το πρόστιμο που προβλέπεται για την περίπτωση που κάποιος κινεί το όχημά του, ενώ το έχει δηλώσει σε ακινησία. Και είναι ένα πρόστιμο ύψος 10.000 ευρώ, διότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή παράβαση».

Εφόσον τηρηθεί ο προγραμματισμός οι φορολογούμενοι θα έχουν και τη δυνατότητα, πριν το Πάσχα να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη για όσους μήνες θέλουν να τα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, θα μπορούν και φέτος, να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Κάτι αναμενόμενο από χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και διευκόλυνση σημαντική για την χρήση τους κατά τους επόμενους μήνες κατά περίσταση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline