Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  17:39:18

Σπαρτιάτες: τους διαλύουν από Δευτέρα, τους παραπέμπουν για καταδίκες, ώστε να μην κάνουν άλλο, νέο κόμμα. Στο εδώλιο στις 19 Ιουνίου. Κύριο

Και οι έντεκα βουλευτές και ο Κασιδιάρης ως κρυφός αρχηγός. για εξαπάτηση εκλογέων, Νέα καταδίκη θα παρατείνει την παραμονή του φυρερίσκου στις φυλακές.

Η έρευνα διενεργήθηκε αυτοπροσώπως από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με αφορμή δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα για μεθόδους στο κόμμα που παρέπεμπαν σε «greek mafia» , ο οποίος δεν εξαιρέθηκε τελικά αλλά θεωρείται συνένοχος.

Στις 19 Ιουνίου 2024 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας η ποινική δίκη για την υπόθεση των Σπαρτιατών αναφορικά με την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Μια καταδίκη τους θα τους εμποδίσει να δημιουργήσουν ένα άλλο, νέο κόμμα, με σκιώδη και προσεκτική πλέον στην στήριξη Κασιδιάρη..Παράλληλα αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση του Εκλογοδικείου, που θα ακυρώσει την απόφαση εκλογής των 11 βουλευτών και τη νομιμότητα των «Σπαρτιατών», όπως ήδη αποφάσισε ο Άρειος Πάγος με τον αποκλεισμό τους από τις Ευρωεκλογές.

Η δίκη στις 19 Ιουνίου θα είναι η πρώτη δίκη στα χρονικά της μεταπολίτευσης για εξαπάτηση εκλογικού σώματος με κατηγορούμενους εν ενεργεία βουλευτές και η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς το αποτέλεσμά της, όποιο και αν είναι αυτό, θα έχει εκ των πραγμάτων εκτός από ποινικές και πολιτικές προεκτάσεις.
Συγκεκριμένα στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι 11 βουλευτές που είχαν εκλεγεί με το κόμμα των Σπαρτιατών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν, οι οποίοι κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της αξιόποινης πράξης, εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα, με αφορμή δηλώσεις του οποίου ξεκίνησε η έρευνα που κατέληξε στην άσκηση της ποινικής δίωξης.

Κατηγορούμενος και ο Κασιδιάρης

Για την ίδια υπόθεση είναι επίσης κατηγορούμενοι ο ήδη έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος εκτίει την πρωτόδικη ποινή τους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και φέρεται ως ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση των εκλογέων καθώς και ένας δικηγόρος στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του συνεργού, καθώς θεωρείται ότι αποτέλεσε τη «γέφυρα» στην επικοινωνία του κρατούμενου Ηλία Κασιδιάρη με βουλευτές των Σπαρτιατών.

Όπως είναι γνωστό η έρευνα διενεργήθηκε αυτοπροσώπως από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με αφορμή δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα για μεθόδους στο κόμμα που παρέπεμπαν σε «greek mafia» και «don Corleone».

Στη συνέχεια η ανώτατη εισαγγελέας απευθύνθηκε με έγγραφό της στη Βουλή και ζητώντας την άδεια για να κληθούν οι βουλευτές με την ιδιότητα του υπόπτου παρέθετε τα στοιχεία εκείνα που – κατά την κρίση της- έδειχναν ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το σκεπτικό αυτό, ότι το κόμμα των Σπαρτιατών λειτουργούσε ως «μανδύας» του Ηλία Κασιδιάρη την περασμένη Τετάρτη οι δικαστές του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έκλεισαν το δρόμο προς τις ευρωεκλογές ,αποκλείοντας το κόμμα των Σπαρτιατών.
Στο «ψηφιδωτό» της δικαιοσύνης, μετά και τον προσδιορισμό της δίκης, εκείνο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα είναι η απόφαση του Εκλογοδικείου από την οποία θα εξαρτηθεί το κοινοβουλευτικό μέλλον των Σπαρτιατών.

Σπαρτιάτες: Οι δυνάμεις του σκότους επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδίδουν τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές, με απόφαση του Αρείου Πάγου, οι Σπαρτιάτες

«Τελικά, οι δυνάμεις του σκότους, της διαπλοκής και του παρακράτους, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία έλαβε υπ' όψιν της πλαστά στοιχεία και έωλες κατηγορίες», υποστηρίζουν οι Σπαρτιάτες, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου.

Αναφέρουν, μάλιστα, πως «για πρώτη φορά στα χρονικά, με καταχθόνιες μεθοδεύσεις, αποκλείεται η συμμετοχή ενός κοινοβουλευτικού κόμματος από τις εκλογές, με αποτέλεσμα ο λαός να στερείται το δικαίωμά του να εκφράσει ελεύθερα την πολιτική του βούληση».

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος 'Σπαρτιάτες', το οποίο υποκαθιστά τη 'Χρυσή Αυγή'», αποφάσισαν οι ανώτατοι δικαστές

«Ο κ. Μητσοτάκης φορά τη μάσκα του προστάτη της δημοκρατίας από τους εχθρούς της, κρύβοντας κάτω από αυτή την ύπουλη μάσκα την ανάποδη αλήθεια: ότι εχθροί της δημοκρατίας είναι ο ίδιος, η παράταξή του και όλες οι δυνάμεις του ψευτοδημοκρατικού τόξου», ισχυρίζονται ακόμη.
Για να καταλήξουν: «παραμένουμε πιστοί στα προτάγματα των προγόνων μας και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στις αρχές και τις αξίες μας».

Καταπάλτης το σκεπτικό του Αρείου Πάγου – «Πραγματικός αρχηγός ο Κασιδιάρης»

Για πρώτη φορά σε απόφαση δικαστηρίου καταγράφεται ως πραγματικός αρχηγός του κόμματος των Σπαρτιατών ο έγκλειστος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, όπως προκύπτει από το πολυσέλιδο σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, τα μέλη του οποίου ομόφωνα έκοψαν κάθε γέφυρα των Σπαρτιατών προς τις κάλπες των ευρωεκλογών και τη διεκδίκηση της ψήφου των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με την απόφαση των ανώτατων δικαστών, ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα τους ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

«Οι Σπαρτιάτες υποκαθιστούν την Χρυσή Αυγή»

Τονίζουν, μάλιστα, πως «καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος 'Σπαρτιάτες', το οποίο υποκαθιστά τη 'Χρυσή Αυγή', ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ' ελάχιστον, την προηγούμενη – ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής – ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline