Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024  11:58:17

Ριζική ανακαίνιση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ

Η βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να εγκαταλείψει τα ιδιωτικά διαμερίσματά της στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το 2025, καθώς στο κτίριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανακαίνιση, η οποία θα διαρκέσει μία δεκαετία, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα καταστροφής που θα μπορούσε να προκληθεί από πυρκαγιά ή πλημμύρα. Αυτό δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος των ανακτόρων που γνωρίζει καλά τα της βασιλικής οικογένειας.


Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υποβάλλονται σε πρόγραμμα ανακαίνισης που κοστίζει περίπου 369 εκατομμύρια στερλίνες. Θα αντικατασταθούν όλα τα πεπαλαιωμένα και επικίνδυνα ηλεκτρικά καλώδια και οι καυστήρες. Η ανακαίνιση ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο και πρόκειται να ολοκληρωθεί, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το 2027.

Λίγο προτού ολοκληρωθεί το έργο, η γηραιά μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και ο σύζυγός της Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, που είναι σήμερα 97 ετών, θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα ιδιωτικά διαμερίσματά τους, στη βόρεια πτέρυγα των ανακτόρων, για μια περίοδο που θα αγγίξει τα δύο χρόνια από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης σε αυτό το σημείο, το 2025.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ χαρακτηρίζεται για τον πραγματισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τις καταστάσεις και επιθυμεί να παραμείνει στο παλάτι», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος των ανακτόρων, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Είπε: "Πείτε μου πού θα θέλατε να μεταβώ"».
Την ερχόμενη εβδομάδα, πρόκειται να κατασκευαστεί εργοτάξιο στον αύλειο χώρο των ανακτόρων, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης στη διάσημη ανατολική πτέρυγα, όπου βρίσκεται και το μπαλκόνι από όπου κάνει τις εμφανίσεις της η βασιλική οικογένεια σε διάφορες περιστάσεις, όπως είναι οι γάμοι και οι εθνικές εορτές.
Ωστόσο, παρά τις εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθούν, τα ανάκτορα θα παραμείνουν πλήρως ανοικτά και λειτουργικά για τις επίσημες επισκέψεις. Επίσης, η εξωτερική όψη τους δεν πρόκειται να επηρεαστεί καθόλου, καθώς δεν πρόκειται να τοποθετηθούν σκαλωσιές που να μαρτυρούν ότι γίνονται εργασίες.

Το Μπάκιγχαμ, η επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, αρχικώς οικοδομήθηκε ως μεγάλη κατοικία. Το 1761 αγοράστηκε από τον βασιλέα Γεώργιο Γ΄. Επεκτάθηκε και προστέθηκαν διάφορες αίθουσες κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βικτωρίας, ενώ αποτελεί επίσημη κατοικία στο Λονδίνο των Βρετανών μοναρχών από το 1837. H πρόσοψή του ανακαινίστηκε πλήρως το 1914, επί Γεωργίου Ε΄.
Κάθε καλοκαίρι, οι επίσημες αίθουσές του ανοίγουν στο κοινό. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαθέτουν 775 αίθουσες. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται 19 επίσημες αίθουσες, 52 υπνοδωμάτια για την βασιλική οικογένεια και τους επισκέπτες, 188 υπνοδωμάτια για το προσωπικό, 92 γραφεία και 78 μπάνια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline