Σάββατο 20 Απριλίου 2024  06:29:19

Σε μισή και μικρότερη τιμή από ότι πριν πέντε χρόνια. Ρώσοι επενδυτές αγοράζουν αρκετές πλέον, ελληνικές βίλες μαζί με Αραβες και Κινέζους. Σε ποιές περιοχές. Κύριο

Θεωρείται ότι οι μεγάλες βίλλες και ακίνητες περιουσίες για επενδύσεις έχουν πέσει αρκετά αυτά τα πέντε χρόνια, αποτελούν πραγματικές ευκαιρίες και δεν πρόκειται οι τιμές να πέσουν περισσότερο τα επόμενο χρόνια.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μπορεί να φέρνει άσχημα μαντάτα στους Έλληνες πολίτες και τους ηγέτες της ευρωζώνης, αλλά το όλο ζήτημα φαίνεται να λειτουργεί άψογα για τους πλούσιους Ρώσους οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν μια βίλλα σε κάποιο νησί του Αιγαίου και του Ιονίου.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Bild, ο αριθμός από πολυτελείς βίλες οι οποίες έχουν πουληθεί σε Ρώσους έχουν διπλασιαστεί μέσα στο 2015 σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Το ενδιαφέρον της Ρωσίας στην Ελλάδα έχει έρθει στο προσκήνιο τώρα τελευταία, με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης να βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Από την απαρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2009, οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει κατά 50% ενώ η Bild, με έρευνά της δείχνει πως Ρώσοι και Έλληνες μεσίτες αναφέρουν πως όσο πέφτουν οι τιμές, η ζήτηση ανεβαίνει.
Η IRM Aegean Estate αναφέρει πως "Εάν μία βίλα στη Σύρο κόστιζε 1.6 εκατ. ευρώ πριν από λίγα χρόνια, τώρα πια κοστίζει 800.000".

Η κρίση της οικονομίας της Ρωσίας η οποία έχει οδηγήσει το ρούβλι σε μεταβλητότητα έχει σπρώξει τους Ρώσους επιχειρηματίες σε αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Bild, η ζήτηση για πολυτελή ακίνητα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τα προάστια της Αθήνας, τη Χαλκιδική και την Κρήτη να είναι τα πιο περιζήτητα. Ρώσοι, Αραβες και Κινέζοι επενδυτές είναι οι μεγαλύτεροι κυνηγοί ευκαιριών για πολυτελείς βίλες στην Ελλάδα, ενώ ενδιαφέρον δείχνουν και επενδυτές από τη Βουλγαρία και τη Σερβία.
Σύμφωνα με κτηματομεσίτες διεθνών προδιαγραφών οι μεγάλες ακίνητες περιουσίες στην Ελλάδα είναι πλέον θελκτικές αγορές. Μειωμένες κατά 50% και πλέον σε σύγκριση πριν πέντε χρόνια. Οι τιμές δεν μπορούν να πέσουν πιο πολύ".

Success Story... Η εφορία πουλάει από το 2014 μέσω internet 280 κατασχεμένες βίλες

Άραβες, Ρώσους και Κινέζους με λεφτά αναζητεί-αλλά με μεγάλες τελικά καθυστερήσεις και λόγω εκλογών και με αργόσυρτους πλέον ρυθμούς ,λόγω της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας- το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αγοράσουν 1.500 κατασχεμένες βίλες σε 7 νησιά όλης της χώρας, με την Κρήτη να έρχεται... τρίτη στη λίστα, με 280 βίλες προς πώληση.
Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, οι βίλες -που θα έχουν χαμηλή τιμή εκκίνησης- προέρχονται από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματιών και φυσικών προσώπων με μεγάλες οφειλές στο δημόσιο, είτε πραγματικά πτωχευμένων είτε απλώς κακοπληρωτών που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Συνολικά, οι πωλήσεις αφορούσαν σε 7 νησιά, από τα πλέον γνωστά και κοσμοπολίτικα της Ελλάδας και προκαλεί έκπληξη ότι η Μύκονος βρίσκεται στην τελευταία θέση της σχετικής λίστα με μόλις 5 ακίνητα.

Τα περισσότερα, τουλάχιστον το ένα τρίτο (590 ακίνητα) βρίσκονται στη Ρόδο και ακολουθούν η Σύρος με 310, η Κρήτη με 280, η Κως με 274, η Σαντορίνη με 31 και η Πάρος με 10 ακίνητα.
Η ανάρτηση των προς πώληση ακινήτων θα γίνει στο διαδίκτυο με στόχο οι διαδικασίες να κινηθούν με ταχύτητα και να υπάρχει πρόσβαση στα πώληση ακίνητα από όλο τον κόσμο.
Η διαδικασία της πώλησης, που κινήθηκε πολύ περιορισμένα εξαιτίας γενικότερων δυσκολιών, θα αποτελέσει πιλότο και για μελλοντικές δημεύσεις σε ακίνητα που βρίσκονται ήδη ή θα περιέλθουν στα χέρια της Εφορίας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline