Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:04:41

Μαϊάμι – Αβάνα, δρομολόγια και με ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία. Με δεκατρία πλοία της εταιρείας ATTICA. Κύριο

Μεγάλη επιτυχία και διεθνής αναγνώριση  του ελληνικού εφοπλισμού και της ναυτοσύνης.

Μία από τις τέσσερις άδειες της αμερικανικής κυβέρνησης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ΗΠΑ-Κούβας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης του εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής, «κέρδισε» η ελληνική εταιρεία Attica Group.

Διέξοδο για επιχειρηματική επέκταση εκτός των συνόρων αποτέλεσε για την ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία η εξομάλυνση των οικονομικών και διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ - Κούβας που οδηγεί στη χαλάρωση του πολυετούς εμπάργκο των Αμερικανών, λαμβάνοντας το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον για τη δρομολόγηση πλοίων που θα συνδέουν το Μαϊάμι με την Αβάνα.

Για την κάλυψη των γραμμών αυτών θα χρησιμοποιήσει δύο από τα δεκατρία πλοία του υπάρχοντος στόλου της, πραγματοποιώντας καθημερινά δρομολόγια από και προς τα λιμάνια του Μαϊάμι και της Αβάνας.
Οι υπόλοιπες τρεις εταιρείες παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών είναι οι «Baja Ferries», «Havana Ferry οf Fort Lauderdale» και «Airline Brokers Co of Miami and Fort Lauderdale».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η εταιρεία Attica έλαβε ειδική άδεια από το καθ' ύλην αρμόδιο U.S Department of the Treasury' s Office of Foreign Assets Control (OFAC), για την παροχή υπηρεσιών μεταφορών με επιβατηγά πλοία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κούβα, μέσω της κατά 100% αμερικανικής θυγατρικής της Superfast Ferries (USA) LLC.
Μάλιστα, η Attica Group έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης προκειμένου να της χορηγηθούν οι απαραίτητες κανονιστικές και άλλες άδειες και από την κυβέρνηση της Κούβας.

Τα πλοία

Εκαστο εκ των δύο πλοίων που κατ' αρχάς έχουν προκριθεί για το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει χωρητικότητα 1.700 επιβάτες, 700 κλίνες και 2.000 γραμμικά μέτρα γκαράζ, μεταφορικής ικανότητας περίπου 570 Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Τα πλοία διαθέτουν εστιατόρια, καταστήματα, πισίνα, μπαρ, χώρο απασχόλησης παιδιών (playroom) και άλλες οικογενειακές δραστηριότητες.
Το επιχειρηματικό deal για την επέκταση της εταιρείας, πέραν των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων, έρχεται σε μια περίοδο που λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, η επιβατική κίνηση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες συρρικνώνεται, με τις κρατήσεις να έχουν υποστεί ραγδαία μείωση κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Μια μείωση που, αν διατηρηθεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, θα προκαλέσει πτώση της ετήσιας συνολικής επιβατικής κίνησης της τάξης του 20%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σπύρος Πασχάλης, μιλώντας για το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα της Attica, τόνισε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στην ιστορικά σημαντική θαλάσσια σύνδεση ΗΠΑ - Κούβας.
Η εξωστρέφεια ανέκαθεν υπήρξε χαρακτηριστικό γνώρισμα της εταιρείας και η λήψη της άδειας από τις Αρχές των ΗΠΑ αποδεικνύει περίτρανα τη φερεγγυότητα, στήριξη και εμπιστοσύνη που εμπνέει ο ελληνικός όμιλος επιβατικών θαλασσίων μεταφορών στη διεθνή αγορά.

Η πρότασή μας για την εξυπηρέτηση της γραμμής συνίσταται σε καθημερινά απευθείας δρομολόγια ανάμεσα στο λιμάνι του Μαϊάμι, Φλόριντα και στο λιμάνι της Αβάνας, Κούβα, απόστασης 230 μιλίων, σε λιγότερο από 10 ώρες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline