Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  19:25:39

Η πρόβλεψη Στουρνάρα για το 2018

Δύο φορές έγιναν οι - προσεκτικές, χαμηλών τόνων - διαφοροποιήσεις αυτές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα πολύ απαισιόδοξες. Προβλέψεις αποτυχίας, όμως και νέων φόρων.

Η δέσμευση ότι το 2018 θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα του ΑΕΠ στο 3,5% έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον υπέγραψε η Κυβέρνηση, δια του Ευκλ. Τσακαλώτου στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών. Διαφορετικά, θα ληφθούν, αναγκαστικά, νέα φορολογικά μέτρα, ανάμεσα τους οι νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων.

Ο Γ. Στουρνάρας, παλιότερα στόχος των σκληρών του ΣΥΡΙΖΑ με φαιδρά αιτήματα να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί, ήταν λακωνικός αλλά σαφής: " Δύσκολος στόχος το 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 ", ενώ εξήγησε ότι τα επόμενα χρόνια πρέπει να είναι μόλις στο 2% κι αυτό, φιλόδοξο επίτευγμα. Συμπέρασμα; Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτύχει τέτοια ανάκαμψη, χωρίς μάλιστα σοβαρό οικονομικό Πρόγραμμα, αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline