Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  00:12:03

Βιάστηκε ο κ. Κουρουμπλής

Δεν έχει κάνει πολλά αξιόλογα πράγματα ως υπουργός Εσωτερικών ο Παν. Κουρουμπλής. Κάτι επιτροπές, ελάχιστες πρωτοβουλίες, μηδέν λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα της χώρας, θύματα της αρμοδιότητας του ΧΥΤΑ, Ειδομένη, λιμάνι του Πειραιά.

Έτσι, αποφάσισε να εξαγγείλει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, θέμα ακανθώδες και δύσκολο, γιατί μέχρι τώρα έχει βολέψει πολύ καλά τον ΣΥΡΙΖΑ λ.χ. με το μπόνους των 50 εδρών, με το 3% ως αποτρεπτικό πριν πέρυσι για τη ΛΑΕ κλπ. Πολλές οι προθέσεις του κ. Κουρουμπλή για αλλαγές στον εκλογικό νόμο, που ήδη αριθμεί - στις βασικές του διατάξεις - πάνω από 20 χρόνια.

Δύσκολο να αλλάξει η Β´ Αθηνών με 44 έδρες, η οποία όμως λειτουργεί ως απλή αναλογική και δίνει έδρα στα μικρά. Κόμματα με 2,5% μόνο. Ενώ η μετατροπή της Β´ Αθηνών σε 4-5 δεκαεδρικές. Θα απαιτεί 10% ποσοστού για κάθε έδρα. Βιάστηκε ο κ. Κουρουμπλής. Σοβαρή συζήτηση θα γίνει, εάν γίνει, από το Φθινόπωρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline