Τρίτη 14 Μαϊου 2024  10:23:30

Παπαγγελόπουλος: «Δεν έκανα κανένα μεγάλο λάθος»

Την προσωπική του άποψη «μάχης και αντεπίθεσης» μετά την παραπομπή του από τη Βουλή σε προανακριτική Επιτροπή της Βουλής εξήγησε ο πρώην αναπλ υπουργός Δικαιοσύνης στον ΣΚΑΙ Δημ. Παπαγγελόπουλος. Και υποστήριξε τα εξής κύρια σημεία:

Παύλος Τσίμας: Η βουλή τελικά, αποφάσισε να συγκροτηθεί, μια προανακριτική επιτροπή, στην οποία, εσείς θα είστε το κεντρικό πρόσωπο. Μετά την απόφαση, ποιο είναι το σχόλιό σας;

Εδώ και πολλούς μήνες, δέχομαι μια ανηλεή, ύπουλη, βάρβαρη και πρόστυχη, επίθεση. Από μία, ανίερη, ετερόκλητη, συμμαχία, ελάχιστων, ευτυχώς, πολιτικών, εισαγγελέων και, δήθεν, δημοσιογράφων. Και επειδή δεν υπέκυψα, ούτε σκοπεύω να υποκύψω, ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός. Αλλά καθαρτήριος για τον χώρο της δικαιοσύνης, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και για τους τυχόν συνοδοιπόρους τους, όποτε και αν εμφανιστούν αυτοί.

- Αισθάνεστε, ότι σ' αυτήν την υπόθεση, εσείς, κάνατε κάτι, λάθος; Ότι, η εμπλοκή σας, οι δηλώσεις σας, ήτανε, στη διάρκειά της κάνατε κάτι, που τώρα, εκ των υστέρων, εσείς το κρίνετε, ότι δεν ήταν σωστό; Ότι καλύτερα, να μην το είχατε κάνει;

- Κύριε Τσίμα, πιστεύω ακράδαντα, ότι κανένας άνθρωπος, δεν είναι αλάνθαστος. Δεν ξέρω αν έχω κάνει κανένα λάθος, εγώ δεν βλέπω κανένα μεγάλο λάθος σ' αυτήν την ιστορία, από μέρους μου, το μόνο λάθος, θα μπορούσα, αλλά είναι γενικό, αφορά γενικότερα τη συμπεριφορά μου, αυτή, είναι ότι εμπιστεύτηκα και δεν μπορούσα να πιστέψω, ότι μπορούν να συμβούν αυτά τα πράγματα. Το μόνο λάθος μου. Κατά τα λοιπά, προσπάθησα, όπως προσπαθούσα πάντα και θα προσπαθώ και στο μέλλον, να είμαι θεσμικός και συνεπής με τις αρχές μου και την ιστορία μου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline