Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  06:30:29

Γιώργος Κοτανίδης: «Έφυγε» από λάθος;

Θέμα το οποίο αναδείξαμε από τους πρώτους, με ειδικό ρεπορτάζ πριν πέντε ημέρες και με καταγραφή της όλης δοκιμασίας της υγείας του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη και των ερωτηματικών των φίλων του. Χθες ειδικό αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Το ιατρικό λάθος, η Εντατική και η τελευταία παράσταση που δεν παίχτηκε ποτέ - Πώς περιγράφουν φίλοι και συνάδελφοι τον αιώνιο «έφηβο της σκηνής».

Απόγευμα Τετάρτης, 18 Δεκέμβρη, ο Γιώργος Κοτανίδης βρίσκεται με τον Στέλιο Μάινα στα καμαρίνια του Σύγχρονου Θεάτρου λίγο προτού ενσαρκώσουν στο σανίδι, για ακόμη μία βραδιά, το συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ του Χέρμαν Κοχ «Το δείπνο». Ο Κοτανίδης δεν αισθάνεται καλά: «Στέλιο, πονάω πολύ στην κοιλιά, αλλά τι λες; Να το προσπαθήσω;». Ο Μάινας του απαντά να μην το κάνει, ότι θα ενημερώσει εκείνος το κοινό που αναμένει να δει επί σκηνής τον μεγάλο θεατράνθρωπο. Δεν το δέχεται. Θέλει ο ίδιος να μιλήσει στον κόσμο, έστω και με σπασμένη από τους πόνους φωνή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο πατέρας του Ελεύθερου Θεάτρου, ο αιώνιος έφηβος με το φωτεινό πνεύμα, ενημερώνει τον κόσμο από το φουαγιέ του θεάτρου: «Σας ζητώ χίλια συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να βγω να παίξω. Δεν αισθάνομαι καλά. Πολύ σύντομα όμως θα είμαι πάλι κοντά σας».

Η υπόσχεση δεν θα λάβει ποτέ σάρκα και οστά. Η αυλαία του γενναιόδωρου επαναστάτη με την αρχοντική χροιά θα πέσει απότομα πριν από το τέλος, σε μια παράσταση με δυνατό χειροκρότημα χωρίς πρωταγωνιστή...

Ο Κοτανίδης κατευθύνεται μαζί με τη γιατρό και επί σειρά ετών σύντροφό του Ιωάννα στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: «Σε τετράκλινο να με βάλετε γιατί δεν θέλω να δώσω φακελάκι σε κανέναν. Εγώ δεν θα αποτελέσω κομμάτι αυτής της ντροπής». Η διάγνωση δεν αργεί να γίνει: ατελής ειλεός, μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις του λεπτού εντέρου, η οποία απαιτεί ωστόσο άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline