Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  07:41:53

Κικίλιας καταγγέλλει 9 απόπειρες εμπρησμού στην Πάρνηθα

«Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Στοιχεία που όπως υποστήριξε δείχνουν απόπειρες εμπρησμού στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Όπως είπε ο κ. Κικίλιας στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή Αυλώνα από τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού.

Live: Στη Βοιωτία το πιο ενεργό μέτωπο, αναζωπύρωση στη Δαδιά - Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πάρνηθα

Ειδικότερα:
• 8:13 στην περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια
• 8:57 περιοχή Συκάμινο Αυλώνας τρεις προσπάθειες
• 9: 47 περιοχή Συκάμινο Αυλώνας άλλες τρεις προσπάθειες
• 10: 51 βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια
• 12:02 βόρεια της Αυλώνας στους πρόποδες της Πάρνηθας μία προσπάθεια, η οποία πήρε διαστάσεις
Ντοκουμέντα από τους εμπρησμούς στον Αυλώνα

«Δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε»

«Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζοντας τους εμπρηστές «αλητήριους» απαρίθμησε τις προσπάθειες εμπρησμού που έχουν γίνει στον Αυλώνα, με μία εξ αυτών να παίρνει διαστάσεις και να απειλεί την Πάρνηθα, στέλνοντας μήνυμα σε όλους όσους «εγκληματούν κατά της χώρας» ότι «δεν θα γλιτώσουν».

«Την ώρα που οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline