Σάββατο 4 Μαϊου 2024  02:13:16

Ο Δένδιας στο Cambridge και το ποίημα του λόρδου Βύρωνα

Οι στίχοι που επέλεξε να διαβάσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να τονίσει τη σχέση του μεγάλου φιλέλληνα με τη χώρα μας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge, για τα 200 έτη από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπως μας ενημερώνει Βηματοδότης του Σαββάτου.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση του Λόρδου Βύρωνα με την Ελλάδα και τη συμβολή του στον αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία. Ο κ. Δένδιας ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του διαβάζοντας στίχους από το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα «Τα νησιά της Ελλάδας».
Κατά τη στήλη του Βήματος, στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας.

Μετά το τέλος της τελετής εις μνήμην του Λόρδου Βύρωνα, ο οποίος πέθανε στο Μεσολόγγι στις 19 Απριλίου 1824, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στέφανο στον ανδριάντα του στο Trinity College του Cambridge, του οποίου υπήρξε σπουδαστής.
.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline