Σάββατο 27 Απριλίου 2024  01:10:14

Προχειρότητα της CIA για την Ελλάδα: Aναστάτωση σε δύο πτήσεις για ανύπαρκτο «τρομοκράτη», απλό εχθρό του καθεστώτος Ερντογάν, δήθεν ασύδοτο στη χώρα μας. Κύριο

Το αναξιόπιστο email που σήμανε συναγερμό, με το διδακτικό πάθημα να γίνει μάθημα και αυτοσυγκράτηση CIA-Πρεσβείας και όχι δυνατότητα προβοκάτσιας της Τουρκίας.

Η πληροφορία που αξιολογήθηκε ως όχι ιδιαίτερα αξιόπιστη εξετάζεται μήπως ήταν τελικά κακόβουλη από άνθρωπο του περιβάλλοντος του Τούρκου υπηκόου
Ταυτοποιήθηκε τελικά ο ύποπτος άνδρας για τον οποίο υπήρξε χθες σήμανε συναγερμός μετά από ενημέρωση από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο να έχει επιβιβαστεί σε πτήση της Emirates.

Ελευθέριος Βενιζέλος / Λήξη συναγερμού για τις πτήσεις της Emirates - Δεν εντοπίστηκε ύποπτος

Σύμφωνα με διαρροές από την ΕΛΑΣ, ο άνδρας είναι Τούρκος υπήκοος ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο άτομο που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν επιβάτης σε κάποια από τις δύο πτήσεις, τελικά εντοπίστηκε στην Αθήνα όπου διαμένει και έχει αιτηθεί και άσυλο και από την εξέτασή του, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του, οπότε και δεν προσήχθηκε.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε έπειτα από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Σε αυτό αναφερόταν ότι ο άνδρας επιβαίνει σε μια από τις δύο βραδινές πτήσεις της Emirates από την Αθήνα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η πληροφορία αξιολογήθηκε από τις αρμόδιες αρχές ως όχι ιδιαίτερα αξιόπιστη, ωστόσο αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος των επιβατών. Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, μετά την έκβαση της υπόθεσης εξετάζεται το ενδεχόμενο το email να εστάλη κακόβουλα από πρόσωπο που ανήκει στο περιβάλλον του υπηκόου Τουρκίας.

Το χρονικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται ότι ο συναγερμός στις δύο διεθνείς πτήσεις στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκλήθηκε ύστερα από πληροφορία που δέχτηκαν οι ελληνικές Αρχές από τις ΗΠΑ για την «πιθανή παρουσία ύποπτου ατόμου για τρομοκρατία, που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων» σε ένα εκ των δύο αεροπλάνων με προορισμό την Νέα Υόρκη ή το Ντουμπάι.
Το πρώτο αεροπλάνο της εταιρείας Emirates που αφορούσε η πληροφορία με προορισμό το Ντουμπάϊ καθηλώθηκε πριν απογειωθεί, κατέβηκαν οι επιβάτες και ελέγχθηκαν όλοι όπως και το αεροπλάνο, με αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ επιβιβάστηκαν όλοι ξανά και αναχώρησαν για τον προορισμό τους.

Η δεύτερη πτήση της Emirates που πρόλαβε να απογειωθεί για Νέα Υόρκη, έλαβε εντολή πάνω από την Σαρδηνία να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα και δόθηκαν οδηγίες επιστροφής πάνω από τον θαλάσσιο χώρο και στη συνέχεια συνοδεύτηκε με ελληνικά F-16 μόλις εισήλθε στο ελληνικό εναέριο χώρο, έως την πορεία καθόδου πάνω από τα Κύθηρα και την τελική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ελευθέριος Βενιζέλος / Λήξη συναγερμού για τις πτήσεις της Emirates - Δεν εντοπίστηκε κανένας ύποπτος στις δύο πτήσεις.

Αεροπλάνο της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι δεν απογειώθηκε ενώ ένα δεύτερο για Νέα Υόρκη επέστρεψε συνοδεία μαχητικών
Επί ποδός βρέθηκαν οι αρχές με δύο πτήσεις της Emirates στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από πληροφορίες των ΗΠΑ ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος επιβάτης. Οι πτήσεις είχαν προορισμό το Ντουμπάι και η δεύτερη τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, μετά από έλεγχο της ΕΛΑΣ, δεν εντοπίστηκε το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

Συγκεκριμένα, πρώτη πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη της Emirates ΕΚ 209 είχε απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν δόθηκε εντολή να γυρίσει εσπευσμένα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απ' όπου και απογειώθηκε.
Η δεύτερη πτήση της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι δεν πραγματοποιήθηκε και το αεροπλάνο καθηλώθηκε στο έδαφος.
Το αεροσκάφος της πτήσης για Νέα Υόρκη που επέστρεψε στις 22.00 συνόδευσαν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της 340 Μοίρας, που απογειώθηκαν από την Κρήτη.

Η ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ:
«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline