Σάββατο 27 Απριλίου 2024  02:06:28

Kι όμως βγήκαν όλοι κερδισμένοι από το τετραήμερο της κηδείας: Ελλάδα, Κυβέρνηση, κόμματα, οικογένεια Κωνσταντίνου, ελληνικός λαός. Κύριο

Ξένοι διπλωμάτες και δημοσιογράφοι αποτιμούν με συγχαρητήρια την πολλαπλή δοκιμασία μας των ημερών έως και χθες Δευτέρα.

-Έδωσαν οι Έλληνες εξετάσεις από όλο το φάσμα των πολιτικών και κοινωνικών της δυνάμεων τις ημέρες που πέρασαν. Έδειξαν πολλά και δύσκολα δείγματα ωριμότητας, συλλογικής ευθύνης, δημοκρατικότητας και έμπρακτης πίστης στην σταθερότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Τέλος μιας σημαδιακής εποχής μέσα στη Μεταπολίτευση, του τελευταίου κεφαλαίου του Δημοψηφίσματος του 1974, χωρίς κανένα επίφοβο διχασμό ούτε καν από κραδασμό.

Συγκεκριμένα:

-Η Ελλάδα απέδειξε διεθνώς ότι είναι σύγχρονη ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, με δυνατούς θεσμούς, σοβαρά κόμματα και κατοίκους με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη ιστορία τους.

- Η Κυβέρνηση γιατί τελικά, παρά τις πρώτες φοβικές επιλογές από κύκλους του Μαξίμου, απέδειξε διαλλακτικότητα και προσαρμοστικότητα στο γενικό κλίμα των ημερών και στη συναισθηματική σημασία του όλου γεγονότος της κηδείας. Τελικά, διοργάνωσε μια άψογη διαδικασία αστυνόμευσης και μέτρων τήρησης της τάξης κατά τρόπο άψογο.

- Τα κόμματα δεν υπέκυψαν στον εύκολο δημαγωγικό λαϊκισμό και στην εύκολη λύση του διχασμού και της διαίρεσης. Αυτοσυγκρατήθηκαν και έδωσαν καλές εξετάσεις υπευθυνότητας και κομματικής ψυχραιμίας στη θέση λχ. της πολιτικής μισαλλοδοξίας..

- Η οικογένεια του Κωνσταντίνου, συνέχισε μια πολύτιμη παράδοση δημοκρατικότητας και σεβασμού των θεσμών εδώ και δεκαετίες από τον Κωνσταντίνο ως αυθεντικό δημοκράτη πρώην βασιλέα των Ελλήνων μετά το 1974 και μέχρι τον θάνατό του, ενώ οι γιοί του και επέδειξαν πολύτιμα δείγματα διαλλακτικότητας, ψυχραιμίας, συνεργασίας με το Κράτος και την Εκκλησία.

- Τέλος ο ελληνικός λαός στη μεγάλη πλειοψηφία του απέδειξε ότι παραμένει ένας βαθειά συναισθηματικός λαός, γενναιόφρων απέναντι στους αδικημένους και τους ηττημένους της Ιστορίας, με σεβασμό απόλυτο απέναντι στους νεκρούς. Ευμετάβλητος και κυμαινόμενος μεν αλλά και βαθειά δημοκράτης σταθερά βαθειά ανθρώπινος λαός .

Δεν είναι λίγα όλα αυτά τα συλλογικά μας επιτεύγματα όπως τα καταγράφουν- αναγνωρίζουν ξένοι διπλωμάτες και δημοσιογράφοι ξένοι ανταποκριτές από την εμπειρία της εθνικής μας εμπειρίας αυτών των ημερών..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline