Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  16:15:10

Π. Τσακλόγλου για την θεσμική καινοτομία του Κ. Χατζηδάκη: Έφτασαν τους 75.000 οι συνταξιούχοι, που δήλωσαν κανονική εργασία τους και κανονική αμοιβή. Κύριο

«Από τους 36.000 εργαζόμενους συνταξιούχους, που είχαμε πριν από την αλλαγή του νόμου, ήδη στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί σχεδόν 75.000», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για το επίδομα μητρότητας, την απασχόληση συνταξιούχων, αλλά και την εξαήμερη εργασία, μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του στον Real FM 97,8. Ιδιαίτερη έμφαση στη θεσμική αλλαγή του Κωστή Χατζηδάκη για την ελευθερία απασχόλησης των συνταξιούχων ,με μερική, ελάχιστη κράτηση του νέουυ μισθού και όχι πλέον της σύνταξης και με δυνατότητα να συνυπολογίζεται η νέα εργασία αυτή στην αύξηση χρόνων για τη σύνταξή τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι ο βασικός σκοπός της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας είναι να βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια, τα οποία θέλουν να κάνουν παιδιά, να αποκτήσουν τον επιθυμητό αριθμό παιδιών, συμφιλιώνοντας την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή. Oπως είπε, προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλεται το επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, για εννέα μήνες, το οποίο ισούται με τον κατώτατο μισθό, δηλαδή στα 830 ευρώ.

Σε ερώτηση σχετικά με την απασχόληση συνταξιούχων, ο κ. Τσακλόγλου απάντησε τα εξής: «Παρότι είμαστε μία χώρα στην οποία ακόμη η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα, αν και έχει μειωθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μία στενότητα στην αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που λαμβάνουν σύνταξη θα ήθελαν να εργαστούν. Αυτό που ίσχυε παλαιότερα ήταν το ότι, αν κάποιος συνταξιούχος ήθελε να εργαστεί, ουσιαστικά έχανε το 30% της σύνταξής του (60% με τον νόμο Κατρούγκαλου). Με την τελευταία νομοθετική αλλαγή, η σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων καταβάλλεται, χωρίς περικοπή και γίνεται παρακράτηση 10% πάνω στο εισόδημα από απασχόληση».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 36.000 εργαζόμενους συνταξιούχους, που είχαμε πριν από την αλλαγή του νόμου, ήδη στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί σχεδόν 75.000. Πρόκειται για ένα μέτρο που βοηθά τους συνταξιούχους να βελτιώσουν το εισόδημά τους, αλλά και τη μελλοντική σύνταξή τους», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline