Τρίτη 7 Μαϊου 2024  14:50:58

Περίλυπος μετά το απαγορευτικό από τον Λευκό Οίκο- Μπάιντεν (που κατήγγειλε, πάλι, τη Γενοκτονία των Αρμενίων) ο Ερντογάν παραλογίζεται... Κύριο

Υβρίζει τις ΗΠΑ, υμνεί τη Χαμάς και υπενθυμίζει την κατοχή της Ιερουσαλήμ πριν και μετά τις Σταυροφορίες.

1.Τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία είχαν «φουντώσει» τα σενάρια που ήθελαν τον Ερντογάν να ακυρώνει την επίσκεψη. Ωστόσο, στο παρασκήνιο συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις για την προετοιμασία του ταξιδιού και τη συνάντηση των δύο προέδρων και γι' αυτό κανένας επισήμως δεν είχε αναφέρει το ενδεχόμενο αναβολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον επικεφαλής της Χαμάς, Χανίγιε, το Ισραήλ προσπάθησε να αποτρέψει τη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν.

Ο Ερντογάν τους τελευταίους μήνες εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, φτάνοντας σήμερα να χαρακτηρίσει τον Νετανιάχου ως «χασάπη της Γάζας».
«Οι σημερινοί Χίτλερ και ναζί είναι οι δολοφόνοι που σκότωσαν περισσότερα από 15.000 παιδιά στη Γάζα. Ο Νετανιάχου, όπως και οι δολοφόνοι πριν από αυτόν, έγραψε το όνομά του στην ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε: «Στο Ισραήλ νομίζουν ότι μπορούν να καλύψουν τις δολοφονίες που διέπραξαν στη Γάζα με τον Τύπο και την ισχύ του λόμπι τους. Μας κατηγορούν για αντισημιτισμό. Σας υπενθυμίζω ξανά αυτή την αλήθεια: Ο,τι κι αν κάνετε, όσο σκληρά και αν προσπαθήσετε, είναι μάταιο. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στις απειλές και τις πιέσεις σας».

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Στόχος της Άγκυρας, που καθυστερεί και πάλι μετά την αναβολή της επίσκεψης και μάλιστα για ένα σύνολο σοβαρών αιτίων ( επίθεση και απειλές κατά ΗΠΑ-Μπάιντεν- Ισραήλ, υποστήριξη Χαμάς, συμπαράταξη με Ιράν, συναλλαγές με Πούτιν κλπ) σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες εβδομάδες, ήταν με αυτή την επίσκεψη η επιτάχυνση της διαδικασίας παραλαβής των νέων F-16, όπως και του εκσυγχρονισμού τους. Η τουρκική κυβέρνηση έχει προτείνει τη συμπαραγωγή, η οποία μπορεί να γίνει στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής εταιρείας (TUSAS).

Η Τουρκία τον Οκτώβριο του 2021 ζήτησε 40 νέα αεροσκάφη F-16 Block 70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού από τις ΗΠΑ για να αναβαθμίσει τα εναπομείναντα F-16 στο επίπεδο Block 70. Επιπλέον, συμμετείχε στο πρόγραμμα F-35, πριν ανασταλεί η συμμετοχή της λόγω διαφωνίας για την αγορά από την Αγκυρα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, αφού οι προσπάθειές της να αγοράσει αμερικανικούς πυραύλους Patriot απορρίφθηκαν.

2.Ρεσιτάλ μεγαλοϊδεατισμού από τον Ερντογάν: Θυμήθηκε την κατοχή της Ιερουσαλήμ από την Οθωμανική Αυτοκρατορία

«Έι, Νετανιάχιου! Αυτή είναι η προσευχή μου! ᾽᾽Θεέ μου με τη δόξα Σου και τη δύναμη σου καταράσου και κατάστρεψε τον Νετανιάχου και όλους τους Σιωνιστές!´´ Αμην!»
Ρεσιτάλ μεγαλοϊδεατισμού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας την Παρασκευή για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, όχι μόνο έβαλλε κατά των Ισραηλινών, αλλά θυμήθηκε και πάλι την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Οι πρόγονοί μου υπηρέτησαν την Ιερουσαλήμ για 400 χρόνια. Η κληρονομιά τους δεν μπορεί να διαγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος από την Κωνσταντινούπολη. «H Ιερουσαλήμ πυρπολήθηκε και καταστράφηκε από τους Σταυροφόρους. Κι εμείς ως οι διάδοχοι των προγόνων μας που ανύψωσαν και πάλι την Ιερουσαλήμ για 400 χρόνια και την έκαναν τόπο ευημερίας, έτσι κι εμείς παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη» δήλωσε μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη.

Η Ιερουσαλήμ ήταν υπό τον έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για αρκετούς αιώνες μέχρι το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Οθωμανοί κατέλαβαν την πόλη το 1517 και την κράτησαν μέχρι το 1917, καθιστώντας την μέρος της αυτοκρατορίας τους για περίπου 400 χρόνια.

«Επειδή το Ισραήλ και οι δυτικοί του υποστηρικτές επειδή ζητούν κάτι τέτοιο, εμείς δεν θα είμαστε από αυτούς που ρίχνουν λάσπη στη Χαμάς και τη χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση... Aς ενοχληθούν κάποιοι, και ας αλλάξουν τα δεδομένα τους. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους αδελφούς μας τη Χαμάς, που υπερασπίζονται την πατρίδα τους ενάντια στους κατακτητές, ως την Εθνική Αντίσταση της Παλαιστίνης» ξεκαθάρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, παρότι Δύση και Ισραήλ αντιμετωπίζουν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση.

«Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα αντιστέκονται εδώ και 203 ημέρες. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στη γενοκτονία» σημείωσε.

«Οι σημερινοί Χίτλερ και Ναζί είναι δολοφόνοι που σκότωσαν περισσότερα από 15 χιλιάδες παιδιά στη Γάζα. Ο Νετανιάχου, όπως και οι δολοφόνοι πριν από αυτόν, έγραψε το όνομά του επαίσχυντα στην ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας. Αυτό το μαύρο σημάδι που είχε κολλήσει στο μέτωπό του δεν ξεκολλούσε ό,τι κι αν έκανε».», επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όποιος ψάχνει για «''μοντέρνους φαραώ'' δεν χρειάζεται να κοιτάξει μακριά, απλά να κοιτάξει αυτούς που σκότωσαν ανελέητα 35.000 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 203 ημέρες» δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν όμως αιχμηρός και κατά των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η «άνευ όρων στρατιωτική, διπλωματική υποστήριξη προς το Ισραήλ δεν συμβάλλει στη λύση, αλλά επιδεινώνει το πρόβλημα».

«Στo Ισραήλ νομίζουν ότι μπορούν να καλύψουν τις δολοφονίες που διέπραξαν στη Γάζα με τον Τύπο και την ισχύ του λόμπι που διαθέτουν και μας κατηγορούν για αντισημιτισμό. Από εδώ, θεωρώ χρήσιμο να τους υπενθυμίσω ξανά αυτήν την αλήθεια. Ό,τι κι αν κάνετε είναι μάταιο, όσο σκληρά και αν προσπαθήσετε, είναι μάταιο... Δεν μπορείτε να αλυσοδέσετε την καρδιά ή τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στις απειλές και τις πιέσεις σας» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline